El PP instarà l'Ajuntament a abandonar l'AMI al ple d'aquest mes


  • Comparteix:

Logotip de l'AMI

Logotip de l'AMI

El PP demanarà al proper ple que Sant Cugat abandoni l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Els populars basaran la seva moció en una sentència d'un jutjat de Tarragona que va anul·lar l'entrada de Reus a l'AMI després d'un recurs de C's i Societat Civil Catalana (SCC).

El partit subratlla que el jutge conclou que 'disposar de recursos públics per dur a terme finalitats contràries a l'ordenament jurídic' desborda la llibertat d'expressió i d'acció política. La sentència, segons els populars, decreta que 'no és legalment possible' que una institució pública adopti posicions polítiques 'alienes a les seves competències' perquè això imposaria el posicionament a tots els habitants de la localitat i més 'encara si aquest contradiu la Constitució'. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha carregat contra l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Álvaro Benejam

L'alcaldessa s'ha extralimitat de les seves funcions quan ha situat Sant Cugat en aquesta associació.


Sant Cugat es va adherir a l'AMI el desembre de 2011. Ho va aprovar el ple municipal amb el suport de CiU i la CUP, mentre que ICV-EUiA i el PSC es van abstenir i el PP hi va votar en contra.

Segons els populars, fins ara Sant Cugat ha pagat 40.000 euros en concepte de quotes a l'AMI.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.