Front comú del Vallès i el Baix Llobregat perquè el govern espanyol reprengui la unió de l'AP7 i l'A2


  • Comparteix:

L'enllaç, a mig construir / Foto: Google Maps

L'enllaç, a mig construir / Foto: Google Maps

Municipis del Vallès i del Baix Llobregat exigeixen al govern espanyol que reprengui la construcció de la connexió entre l'AP7 i l'A2. Una desena d'alcaldes d'aquestes comarques s'han constituït aquest dimarts en 'lobby' per pressionar el ministeri de Foment espanyol i posar de manifest la manca d'inversió a la zona.

Els alcaldes demanaran una reunió amb el ministre de Foment espanyol, Iñigo de la Serna, per exposar-li la necessitat de reprendre els treballs, aturats des de fa 10 anys. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha assistit a la reunió dels municipis i ha subratllat els problemes de competitivitat que suposa al territori la manca d'aquesta connexió. Conesa no descarta que es porti Foment als tribunals si no actua.

Mercè Conesa

És una exigència que li fem al ministeri perquè no està complint les seves obligacions. Ens reservem accions legals per a més endavant.


Castellbisbal, Molins de Rei, Rubí, Terrassa, Sant Andreu de la Barca, Pallejà, Corbera, i Sant Vicenç dels Horts també han assistit a la reunió.

Obres en suspens des de fa una dècada
La connexió pendent de construcció uniria l'A2 i l'AP7 a l'altura de Castellbisbal i el Papiol. En l'actualitat, no hi ha una bona connexió entre les dues vies, perquè s'ha de passar pel peatge de Martorell o fer un recorregut de 12 kilòmetres per l'A2 fins a l'enllaç de Sant Vicenç dels Horts i tornar a pujar per l'AP7.

Les obres es van licitar fa una dècada, però successives aturades atribuïbles a les retallades han fet que encara s'esperi una connexió que ha de reduir considerablement el temps d'enllaç entre les dues vies, que connecten Catalunya d'est a oest i de nord a sud. Segons l'última previsió del ministeri de Foment espanyol, titular de les dues carreteres, la unió hauria d'haver estat acabada l'estiu de l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.