El secretari general de Treball sosté que el sistema de pensions català seria 'molt més eficient que l'espanyol'


  • Comparteix:

Josep Ginesta acompanyat pel periodista Roger Tugas, que ha conduït la xerrada

Josep Ginesta acompanyat pel periodista Roger Tugas, que ha conduït la xerrada

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha defensat l'eficiència d'un eventual sistema de pensions català i ha afirmat que 'si algun sistema està en qüestió és l'espanyol'. Ginesta també ha assegurat la continuïtat dels empleats públics en cas d'independència i ha vaticinat que 'en un escenari de desconnexió no negociada' l'Estat espanyol tindrà un 'problema de viabilitat'. Això ha dit aquest dijous en una xerrada a la Casa de Cultura en el cicle 'Desconnectant', organitzat per Òmnium amb la col·laboració de l'ANC.

Ginesta ha esbossat com ha de ser la futura Agència Catalana de Protecció Social, que s'ha de crear a partir d'una proposició de llei pendent de debatre properament al Parlament. L'agència seguirà un model de repartiment similar a l'actual i es mantindrà aïllada dels pressupostos, és a dir, que tindrà mecanismes propis de recaptació, gestió i distribució de recursos. La llei de creació de l'agència està pensada per a funcionar en un marc autonòmic però també 'es podrà desplegar en cas que Catalunya guanyi noves competències'. Ginesta dóna alguns detalls de com s'ha d'estructurar l'agència.

Josep Ginesta

Que sigui una agència centralitzada de la gestió de totes les prestacions socials que hi ha a Catalunya. D'altra banda, que hi hagi participació d'agents socials, econòmics i el tercer sector.


Segons el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, a mitjà termini s'haurà d'afrontar 'un debat important' sobre l'envelliment de la població i el conseqüent augment de persones que depenen de la protecció social. Tot i això, Ginesta defensa que Catalunya té un sistema de pensions 'més garantit i més fort' i 'una major capacitat de generar cotitzacions' que l'Estat espanyol, que presenta un dèficit 'd'entre 17.000 i 19.000 milions d'euros'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.