ERC-MES vol que la diferència de sous en una mateixa empresa no superi la relació d'1:12


  • Comparteix:

La proposta va néixer a Suïssa / Foto: ACN

La proposta va néixer a Suïssa / Foto: ACN

ERC-MES insta el govern de la Generalitat a establir en l'eventual legislació laboral catalana un sostre salarial màxim brut on el sou més alt no superi en més de 12 vegades la nòmina més baixa. D'aquesta manera els republicans proposaran en una moció al proper ple que si el sou més baix d'una empresa és de 707 euros mensuals, el salari mínim interprofessional, el més alt no superi els 8.491.

El regidor republicà Èric Gomez ha explicat a Cugat.cat que es tracta de visibilitzar i sensibilitzar sobre la diferència entre salaris, i que s'ha d'evitar que una mateixa empresa un treballador pugui guanyar en un mes el que un altre guanya en un any.

Èric Gómez

Es tracta de visibilitzar una realitat que amb la crisi encara s'ha accentuat més. En un moment de davallada salarial, la diferència entre els més alts i els més baixos ha augmentat.


Els independentistes demanen que aquesta proporció inclogui el salari fix i els possibles bonus, incentius, complements i qualsevol forma de retribució directa o indirecta.

La coalició també insta el govern espanyol de forma subsidiària, mentre no culmini el procés constituent català, a impulsar les reformes legislatives oportunes per establir aquesta relació salarial al sector públic.

El text preveu comunicar l'adopció dels acords a la Generalitat, al govern espanyol, als grups parlamentaris, al Congrés i al Senat espanyols.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.