Una auditoria externa analitzarà les adjudicacions d'obres públiques de Ferrovial a Sant Cugat


  • Comparteix:

La comissió investigarà l'adjudicació per a la construcció del PAV3, entre d'altres

La comissió investigarà l'adjudicació per a la construcció del PAV3, entre d'altres

Una auditoria externa revisarà l'adjudicació de la construcció del PAV3 a Ferrovial, altres treballs públics de la mateixa constructora a Sant Cugat i l'adjudicació d'obres amb explotació de serveis a l'empresa Cintra, també vinculada a aquesta companyia. Ho ha decidit aquest dilluns el ple municipal per unanimitat en una sessió extraordinària forçada per la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA en ple judici del cas Palau, en el qual apareix l'adjudicació del PAV3 a Ferrovial.



ESCOLTA-HO

Partits proposants del ple extraordinari
La CUP-PC ha reclamat encarregar una auditoria externa perquè 'al cas Palau encara hi ha moltes ombres'. En l'episodi del PAV3, la portaveu cupaire, Núria Gibert, ha remarcat que la construcció de l'equipament es va desviar un 19,9%, gairebé el 20% que estableix com a límit la llei. Gibert també ha criticat l'alcaldessa, Mercè Conesa, perquè va negar que s'hagués contractat Ferrovial per a altres obres al municipi al marge de l'equipament esportiu.

Núria Gibert

Vostè va dir que Sant Cugat no havia contractat més Ferrovial. Nosaltres hem comprovat que sí que es va contractar més vegades.


ERC-MES ha assegurat que la població es fa preguntes sobre el cas Palau i la relació amb Sant Cugat. Segons la portaveu republicana, Mireia Ingla, cal donar informació a la ciutadania sense que es generi un judici paral·lel.

Mireia Ingla

Avui no fem un judici paral·lel. Aquí hem vingut a fer política, que els polítics donin la cara.


ICV-EUiA ha afirmat que el finançament il·legal dels partits és una de les principals xacres de la societat i ha advertit que les donacions d'empreses a partits solen tenir alguna contraprestació. La portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana, ha defensat l'auditoria externa.

Roser Casamitjana

Volem saber on som perquè la ciutadania es mereix tota la informació.


Govern local
L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha refermat el compromís de l'Ajuntament amb la transparència i la professionalitat dels tècnics municipals. En aquest sentit, Conesa ha recordat a l'oposició que l'expedient sobre l'adjudicació del PAV3 ha estat analitzat i auditat al Parlament i en seu judicial sense que s'hagi reclamat cap aclariment posterior ni s'hagi citat mai ningú a declarar. També ha subratllat que al 2010 es va obrir una comissió informativa extraordinària de Territori sobre l’expedient d'adjudicació amb presència de l'oposició, que no va denunciar res.

Aquests fets, segons l'alcaldessa, demostren que el procés per construir el pavelló va ser correcte.

Mercè Conesa

Em sembla que busquen oportunisme, però ho deixem de banda. Aquí estem per defensar l'Ajuntament i el seu bon nom.


El portaveu del PSC i també membre de l'equip de govern, Pere Soler, ha refermat el compromís de lluita contra la corrupció i hi ha votat a favor, tot i enviar un missatge a l'oposició.

Pere Soler

No hi ha cap indici nou. No volem, però, aturar cap iniciativa en aquest sentit.


Resta de l'oposició
C's ha lamentat la vinculació de Sant Cugat amb presumptes casos de corrupció i s'ha preguntat quants diners de més deu haver pagat la ciutadania a causa d'aquest fenomen. El portaveu de la formació, Aldo Ciprián, ha advertit, però, que cal definir bé l'objectiu de l'auditoria i el paper que hi tindrà l'oposició per evitar que sigui una ocasió perduda.

Aldo Ciprián

Si l'auditoria no està clara, l'auditoria és paper mullat. Abans de treballar, definim els paràmetres de l'auditoria per obtenir bons resultats.


El PP ha defensat la necessitat d'encarregar l'auditoria perquè existeixen sospites que pot haver-hi hagut corrupció per acció o omissió. Ho ha verbalitzat el portaveu popular, Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

En el cas del PAV3, Millet va enviar una carta a un directiu de Ferrovial demanant una comissió per l'obra. Cal una auditoria amb presència de tots els grups.


El regidor no adscrit, Dimitri Defranc, també ha votat a favor del punt.

Origen de la sessió
La petició de celebració d'un ple extraordinari va tenir lloc poc després que l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet afirmés davant del jutge que l'antiga Convergència es finançava il·legalment a través de la institució cultural. Millet hi va implicar l'extresorer del partit Daniel Osàcar, però no va especificar els imports ni les adjudicacions d'obra pública amb les quals s'haurien fet les operacions, tot i que va reconèixer que 'va haver-hi molts treballs'.

Millet va assegurar que Convergència havia establert una comissió del 4%, de la qual el partit s'enduia un 2,5% mentre que ell i l'exdirector administratiu del Palau Jordi Montull es quedaven l'1,5% restant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.