L'aparcament de Josefina Mascareñas i el tancament dels CAP a l'estiu, a l'audiència del ple


  • Comparteix:

L'aparcament de Josefina Mascareñas

L'aparcament de Josefina Mascareñas

L'aparcament de Josefina Mascareñas, l'ANC, el tancament dels CAP a l'estiu i la moció per recordar els deportats als camps nazis han protagonitzat l'audiència ciutadana del ple. És un torn que té lloc a les vuit del vespre.

ESCOLTA-HO

L'ANC pronuncia el comunicat de la taula d'entitats sobiranistes arran de la sentència judicial del 9N. Es lamenta la condemna a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. El text considera que també s'han condemnat els més de dos milions de persones que van participar a la consulta.

María Alicia Pastor demana al govern local que actuï a les voreres de carrer de Mercè Vilaret, a Can Sant Joan. La veïna explica que és una via molt utilitzada per alumnes dels dos centres escolars de la zona i que no està correctament acondicionada. També lamenta que els vehicles hi estacionin i que no siguin sancionats malgrat la presència de la Policia Local. L'alcaldessa diu que s'ha parlat amb les escoles del sector i que es mirarà l'estat de la vorera.

Veïns Sant Cugat Centre entrega 919 signatures de residents del nucli perquè es limitin les terrasses i es redueixi l'impacte sonor de les activitats del centre.

Antonio Ángel parla en nom de veïns del carrer de Josefina Mascareñas. Ángel lamenta que s'hagi implantat la zona blava a l'aparcament d'aquest carrer i que no se'ls hagi comunicat res. També critica que aculli molts dies a l'any, més de 80, activitats com la pista de gel i de la caseta de CPA, entre d'altres. L'alcaldessa admet que hi aparca molta gent que no és veïna de la zona i, per tant, cal analitzar com afrontar la situació.

La tinenta d'alcalde Cristina Paraira diu que les obres del carrer de Castellví han generat aquesta situació i que s'està treballant la zona verda a diversos punts de la ciutat. Paraira admet que s'han de millorar coses a l'aparcament i a l'entorn. La tinenta d'alcalde emplaça els veïns a tractar conjuntament la qüestió. Conesa afegeix que s'estudiarà la possibilitat de reubicar algunes activitats que fins ara acollia l'aparcament.

Rosa Maria Marquès agraeix la moció aprovada per recordar els tres santcugatencs víctimes deportats als camps nazis. Marquès fa una crida a treballar per la recuperació de la memòria històrica.

Gabriel Jover, del cercle Podem Sant Cugat, parla dels tres CAP de Sant Cugat i pregunta si es tancaran alguns d'ells a l'estiu. L'alcaldessa, Mercè Conesa, diu que treballen per millorar els CAP, però que l'organització del servei és responsabilitat de la Generalitat. Conesa diu que donen suport a la Generalitat si creu que s'ha de centralitzar l'activitat en un sol CAP l'estiu.

Li retiren la paraula al senyor Jurado per dirigir-se despectivament al regidor no adscrit.

Marta Andreu ha agraït que l'Ajuntament hagi aturat la tala d'arbres al carrer de Sant Eduard. Tot i així, ha instat l'equip de govern a reformular la manera de dotar de més espai les voreres de la zona i a repensar la tala d'arbres a la Rambla del Celler. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que es tracta d'una actuació per eliminar arbres en mal estat i evitar problemes en el futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.