Sant Cugat reclama de nou els jutjats de primera instància per a la ciutat


  • Comparteix:

Seu dels jutjats de Rubí / Foto: Google Maps

Seu dels jutjats de Rubí / Foto: Google Maps

El govern local posa de nou sobre la taula la sol·licitud perquè Sant Cugat aculli els jutjats de primera instància i instrucció. Al ple municipal, l'equip de govern ha reiterat aquesta petició, que arriba després de l'acord de la Generalitat per invertir 20 milions en l'ampliació i trasllat dels jutjats de Rubí a un edifici de la mateixa ciutat.

ESCOLTA-HO

La reivindicació santcugatenca per tenir partit judicial propi i jutjats de primera instància i instrucció va renovar-se el maig del 2012 al ple. Tots els partits van demanar al govern que restablís la petició com una prioritat administrativa i formal. L'objectiu era impulsar el desenvolupament d'un servei públic judicial a Sant Cugat com a experiència pilot d'una seu judicial electrònica. Ho ha recordat la tinenta d'alcalde de Presidència, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

Tenim una ciutat amb una potència i una dimensió social i econòmica clarament contrastada i volem reiterar aquesta reivindicació.


Aquesta petició va ser acordada en comissió informativa amb la resta de grups, que aquest dilluns han aprovat la renovació d'Anna Maria Osa, en un segon mandat, com a jutgessa de pau. El càrrec s'ha de renovar cada quatre anys i ha de ser nomenat formalment per la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.