Les virtuts de la cooperació tècnica internacional s'expliquen a Sant Cugat en unes jornades


  • Comparteix:

L'alcalde de Tarija, Rodrigo Paz

L'alcalde de Tarija, Rodrigo Paz

Delegacions dels municipis de Tarija (Bolívia), Petén (Guatemala) i Cotacachi (l'Equador) treballaran durant aquest dijous i divendres amb tècnics municipals de Sant Cugat per implementar projectes en matèria de residus i atenció ciutadana. Es tracta d'un exemple de cooperació tècnica internacional que s'inclou en les jornades que l'Ajuntament, amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, executa a la Casa de Cultura amb la participació d'una cinquantena de persones d'administracions catalanes. La iniciativa també ha reunit delegacions de Nicaragua, El Salvador, Senegal, el Marroc, el Líban, Extremadura i Galícia.

El Claustre del Monestir ha estat l'escenari de la benvinguda als participants de les jornades 'La cooperació entre institucions públiques locals: promoció de models horitzontals i recíprocs'. És una trobada que posa en valor la capacitat de treball col·laboratiu dels ajuntaments, un fet que ha remarcat l'alcalde de Tarija, Rodrigo Paz. L'alcalde bolivià ha subratllat que, en gestió municipal, és necessària la implicació ciutadana.

Rodrigo Díaz

Si hi ha béns públics també ha d'haver-hi el reconeixement dels mateixos per part de la ciutadania.


Aquests dies, Tarija treballa colze a colze amb tècnics de l'Ajuntament per millorar el seu model de residus. És un intercanvi de coneixements amb ciutats de l'exterior que ja forma part, de forma habitual, de l'engranatge del consistori. Ho explica l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Els nostres recursos es reparteixen amb una planificació adequada. Ja tenim interioritzat que sovint tenim tècnics desplaçats en altres ciutats.


L'acte ha tingut l'assistència del membre de la junta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament Joan Segarra, que ha parlat del paper de les ciutats com a agents de cooperació i ha situat l'intercanvi d'experiències amb tècnics d'altres països com 'el millor enfoc' que els municipis poden fer a l'hora de treballar en termes de cooperació.

La inauguració de les jornades s'ha tancat amb l'actuació del Hear Us Children's Choir de Malawi, amb el qual treballa l'Associació Musical Aula de So.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.