C's demana més implicació a l'Ajuntament per conscienciar sobre l'autisme


  • Comparteix:

Els membres de C's Múnia Fernández-Jordán i Aldo Ciprián han presentat la moció

Els membres de C's Múnia Fernández-Jordán i Aldo Ciprián han presentat la moció

C's exigirà amb una moció al ple una implicació més 'proactiva' per conscienciar i sensibilitzar sobre trastorn de l'espectre autista (TEA) i per commmemor cada any el Dia Mundial de l'Autisme el 2 d'abril. La petició de C's té lloc la mateixa setmana que l'Ajuntament ha anunciat que es commemorarà aquest dia mundial a la ciutat i la creació d'un grup de treball per aprofundir en com han de ser les polítiques municipals en aquest àmbit.

C's assegura que vol ser una moció 'transversal i sense colors polítics', i que estan disposats a escoltar 'totes les esmenes que calgui' fins al ple. La formació demana que l'administració sumi forces per aquest tipus d'iniciatives. El seu portaveu, Aldo Ciprián, explica que volen anar 'més enllà' amb polítiques proactives que no es limitin a atendre les necessitats.

Aldo Ciprián

Ens hem d'involucrar molt més. No es tracta només d'atendre les necessitats, sinó ser molt més proactius. Entenem que les iniciatives que s'han fet fins ara des de l'Ajuntament són conservadores, es limiten només a respondre alguna necessitat. Nosaltres volem anar més enllà.


La moció també demana al consistori que estudïi la implantació del Sistema Augmentatiu i Alternatiu de Comunicació (SAAC), a través de símbols, als espais, equipaments i edificis públics de la ciutat, i que insti els comerços i empreses que també ho facin.

El grup municipal també ha advertit que el govern local no els va comunicar la presentació dels actes del Dia Mundial de l'Autisme, que Sant Cugat celebrarà per primera vegada aquest cap de setmana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.