El PSC acusa CDC de convertir Sant Cugat en el símbol del 'no' a la Constitució europea


  • Comparteix:

Els socialistes anuncien una campanya activa a favor del 'sí'

Els socialistes anuncien una campanya activa a favor del 'sí'

El PSC acusa l'agrupació local de CDC de convertir Sant Cugat en el referent del 'no' a la Constitució europea. Els socialistes lamenten que un militant santcugatenc proposés, en l'últim congrés del partit nacionalista, votar en contra del text 'amb el pretext', diuen, del reconeixement oficial del català. Per això, el PSC anuncia que farà una campanya 'activa' a nivell local per promoure el vot afirmatiu en el referèndum constituent.

Després que vuit militants santcugatencs participessin, el passat cap de setmana, en el desè congrés del PSC, l'agrupació local socialista ha refermat la seva postura favorable a la Constitució europea i ha anunciat que farà una campanya 'activa' per promoure el vot afirmatiu al referèndum que es farà al febrer.

El PSC considera que que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) manté una postura 'ambígua' sobre aquesta qüestió, i acusa l'agrupació local del partit nacionalista de convertir Sant Cugat en el símbol del 'no' a la Constitució europea. Recordem que el militant santcugatenc Jordi Puigneró va aconseguir, en l'últim congrés de CDC, que s'aprovés una esmena instant el partit a fer campanya pel 'no' si el text no reconeix l'oficialitat del català.

El portaveu socialista, Jordi Menéndez, ha lamentat aquesta posició, i ha anunciat que la Constitució europea serà un motiu de confrontació entre els dos partits a nivell local.

Jordi Menéndez

Anticipem que aquest serà un terreny de confrontació amb CDC. Si ells s'han convertit en el símbol del 'no' a Sant Cugat, nosaltres serem el símbol del 'sí'.


Menéndez ha reconegut que el text de la Constitució europea 'no és perfecte', però ha remarcat que votar-hi en contra seria un 'gran pas enrera' en el procés de construcció europea.

Sobre el reconeixement de l'oficialitat del català al text constituent, l'agrupació local del PSC considera que mai, en 23 anys de govern de CiU, s'havia estat tan a prop d'aconseguir aquesta fita. Jordi Menéndez ha recordat que el president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assumit un compromís explícit en defensa d'aquesta qüestió.

Jordi Menéndez

La feina per aconseguir el reconeixement oficial del català mai havia estat tan clarament plantejada, ni en 23 anys de govern nacionalista. La postura de Zapatero és clara.


Com a mostra d'aquest compromís, la secció local del PSC ha subratllat que el govern espanyol ha anunciat que demanarà el reconeixement del català a Europa si el govern d'Irlanda demana l'oficialitat del gaèlic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.