ERC considera que no urbanitzar a Can Busquets no posaria en perill les finances locals, com diu CiU


  • Comparteix:

Els republicans diuen que Can Busquets i Torre Negra no són comparables

Els republicans diuen que Can Busquets i Torre Negra no són comparables

ERC ha posat en dubte que impedir la urbanització de Can Busquets signifiqui, necessàriament, indemnitzar el propietari dels terrenys, i ha negat que el procés de protecció d'aquesta zona sigui comparable amb el de Torre Negra. Els republicans contradiuen, així, dos dels principals arguments del seu soci de govern, CiU, tot i que admeten que tant ells com la federació nacionalista estan oberts a la negociació per acabar arribant a un acord.

Durant l'acte de balanç del primer any del pacte de govern amb CiU, els representants d'ERC han reiterat el seu compromís ferm amb la no urbanització de Can Busquets, i han aprofitat per contradir el seu soci de govern en dues qüestions.

D'una banda, els republicans posen en dubte que no urbanitzar a Can Busquets signifiqui, com diu CiU, 'deixar fronts oberts' que puguin acabar tenint conseqüències per les finances locals. Des d'ERC asseguren que, segons la seva informació, l'Ajuntament no estaria obligat a indemnitzar el propietari dels terrenys de Can Busquets si finalment es decidís no permetre la construcció d'habitatges en aquest sector. Ho diu el portaveu del grup municipal, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Per la informació que nosaltres tenim, el propietari de Can Busquets no té drets indemnitzatoris, només li hauríem de pagar l'import dels tràmits.


A més, ERC rebutja la comparació que ha fet, en alguna ocasió, l'alcalde, en el sentit que l'experiència de Torre Negra els ha servit per tenir més cura en el cas de Can Busquets. Pels republicans, Can Busquets i Torre Negra no són comparables, ni per extensió ni pel nombre de propietaris dels terrenys. Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Can Busquets i Torre Negra no són comparables, ni en extensió ni en nombre de propietaris. El cost de protegir Torre Negra és molt superior que el que tindria Can Busquets.


Malgrat aquestes discrepàncies, des d'ERC asseguren que la predisposició del seu soci de govern, CiU, a negociar un acord sobre Can Busquets és 'positiva'. En aquest sentit, els republicans agraeixen que la federació nacionalista hagi renunciat a passar pel ple de juliol els dos decrets d'alcaldia que la Generalitat havia reclamat per tramitar, definitivament, la modificació del PGM de La Floresta, que inclou la construcció de 64 habitatges a Can Busquets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.