La Generalitat eliminarà abans de juny alguns descomptes als peatges per als cotxes dièsel


  • Comparteix:

Peatge de les Fonts

Peatge de les Fonts

El govern preveu eliminar abans de juny alguns descomptes als peatges a tots els vehicles dièsel i així suprimir incentius a la compra d'aquests cotxes, que són els més contaminants. A més, a partir del 2018 es començarà a implantar un impost segons la contaminació de cada vehicle. Quan el 2020 estigui plenament aplicat, es preveu recaptar uns 110 milions anuals, que serviran per protegir el patrimoni natural i per lluitar contra el canvi climàtic, amb ajudes a la compra de cotxes ecològics.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en dóna més detalls.

Josep Rull

El govern m'ha autoritzat designar un acord amb la DGT per disposar de totes les dades perquè aquestes bonificacions es facin de manera automàtiques, així com també les que traurem.


Les autopistes gestionades per la Generalitat, com la C32, la C16 i la C13, fan quatre descomptes: als vehicles elèctrics, als de circulació recorrent, als que porten tres o més ocupants i als de baixes emissions, que usen el sistema anomenat ECO-ViaT. Aquests últims tenen un 30% de descompte i l'usen tant vehicles de gasolina com dièsel, un 24,6% dels beneficiaris. Aquesta bonificació se suprimirà abans d'un mes per conscienciar que els vehicles dièsel perjudiquen la qualitat de l'aire més que els de gasolina.

Aquesta lluita contra els dièsel es veurà reforçada per l'entrada d'un nou impost sobre les emissions de CO2 a turismes, furgonetes i motos. S'implantarà progressivament entre 2018 i 2019 i preveu recaptar 110 milions anuals a partir del 2020. Comptant que a Catalunya hi ha més de quatre milions de vehicles, la mitjana de l'impost anual serà de 25 euros, tot i que es graduarà en funció de les emissions.

Aquestes mesures per reduir la contaminació són conseqüència directa de la mala qualitat de l'aire de l'àrea metropolitana. A més d'aquestes mesures, a finals d'any es farà la prova pilot per implantar a la línia- 9 del metro la T-Mobilitat. A finals del 2018 s'hauria d'implantar a tota l'àrea metropolitana, el primer semestre del 2019 a la resta de comarques barcelonines i a finals del 2019 a tot el país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.