La tarifació social amplia les bonificacions fins al 70% a les escoles bressol municipal


  • Comparteix:

La tarifació social amplia bonificacions per al curs vinent / Foto: Ajuntament

La tarifació social amplia bonificacions per al curs vinent / Foto: Ajuntament

La tarifació segons la renda de les famílies en els preus públics dels centres educatius municipals ampliarà les bonificacions en l'escola bressol del 37% màxim actual al 70% per al curs vinent. L'aportació per a les ajudes per a l'escola bressol, l'Escola de Música-Conservatori i l'Escola d'Art creixerà més d'un 100% i arribarà als 136.000 euros. La proposta s'ha aprovat al ple d'aquest dilluns amb els vots de tots els partits tret del PP, que s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

La taula tarifària de renda a bonificar estableix tres trams segons els ingressos de la unitat familiar. Per exemple, en el cas d'una família amb tres membres amb els ingressos més baixos, fins a 14.951 euros, un mes sencer d'escola bressol tindrà una quota de 76,65 euros mensuals. Si els ingressos d'una unitat familiar amb tres integrants estan entre el 14.951 i els 18.935 euros, la quota serà de 127,75 euros. Si aquesta mateixa unitat familiar ingressa entre 18.935 i 22.919 euros, el pagament mensual serà de 204,40 euros. Finalment, una família amb tres membres que superi els 22.919 euros de renda haurà de pagar 225,50 euros al mes.

El tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet, ha fet èmfasi en el fet que l'increment de les bonificacions no comporta un augment de les quotes per a les famílies no subvencionades.

Damià Calvet

Ho fem sense augmentar les quotes per a les famílies no subvencionades. Això, la veritat, no ho fa tothom. No hi haurà augment de quotes per a les rendes mitjanes.


El model que s'aplicarà el curs vinent manté les bonificacions màximes del 32% i el 50%, respectivament, per a l'Escola de Música-Conservatori i per a l'Escola d'Art. En l'últim centre, les ajudes augmenten en aplicar descomptes també en les despeses docents.

El posicionament dels grups
Totes les formacions s'han mostrat a favor de la nova tarifació tret del PP, que s'ha abstingut sense explicar el vot. ICV-EUiA, que en el model anterior va abstenir-se, ha votat a favor en veure 'una correcció important' en la proposta. La CUP-PC, C's i el regidor no adscrit també han subratllat els passos endavant de la iniciativa.

ERC-MES, que va signar amb PDeCAT l'acord d'estabilitat pressupostària que incloïa l'impuls de la tarifació social, ha felicitat l'equip de govern malgrat que 'les circumstàncies actuals són diferents' en referència a l'aliança posterior dels antics convergents amb el PSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.