Sant Cugat denuncia l'infrafinançament del CAR i demana al Consell Superior d'Esports que el subsani


  • Comparteix:

Sala gimnàstica del CAR

Sala gimnàstica del CAR

El ple municipal demana als grups parlamentaris del Congrés i del Senat espanyols que treballin per 'subsanar l'infrafinançament del CAR'. El text aprovat aquest dilluns al ple reprova que el Consell Superior d'Esports no hagi complert en la seva part del finançament de la instal·lació esportiva en els darrers anys. La moció on es recullen aquests posicionaments ha rebut el suport de tots els partits, tret del PP i C's, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

El CAR està finançat pel Consell Superior d'Esports, el Consell Català de l'Esport i 3,1 milions de recursos propis. Segons la moció el Consell Superior d'Esports no ha complert el seu compromís de finançament des de 2011. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha atribuït la situació a la crisi i ha remarcat que el govern espanyol ha complert amb l'equipament en els darrers anys mentre que el regidor d'ERC-MES, Èric Gómez, ho ha negat.

Álvaro Benejam / Èric Gómez

Aquell problema per no aportar els diners de 2011 va ser puntual i no intencionat. / L'Estat espanyol aporta menys al CAR que la Generalitat, això és un incompliment.


Fa un mes, la Comissió d'Educació i Esport del Congrés dels Diputats espanyol va aprovar una proposta d'ERC per subsanar l'infrafinançament estatal del CAR des del 2011, que es va aprovar amb esmenes del PSOE i el grup mixt i els vots favorables de Podem i el PNB. Malgrat aquest compromís parlamentari, els pressupostos generals de l'Estat espanyol no resolen el finançament del CAR, segons la moció. Precisament, C's ha justificat la seva abstenció al ple perquè en el debat al Congrés no es va aprovar una proposta seva per auditar els centres de rendiment esportiu de tot l'Estat espanyol abans d'incrementar-ne les dotacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.