Sant Cugat insta el govern espanyol a treballar per reduir la llista d'espera per obtenir la nacionalitat


  • Comparteix:

Hugo Colacho durant la seva intervenció

Hugo Colacho durant la seva intervenció

El ple d'aquest dilluns ha acordat instar el govern espanyol a prendre les mesures necessàries per reduir la llista d'espera per obtenir la nacionalitat espanyola. La decisió, fruit d'una moció del regidor no adscrit, conjuntament amb la Federació d'Associacions d'Immigrants del Vallès (FAIV) també demana a l'executiu espanyol que abarateixi les taxes i els costos i que revisi les proves i exàmens que s'han de fer per adquirir la nacionalitat.

ESCOLTA-HO

El president de la FAIV, Hugo Colacho, ha estat l'encarregat de fer la petició.

Hugo Colacho

Més enllà de la reglamentació que estableix que es pot votar amb cinc anys de residència i conveni de reciprocitat, això exclou la majoria d'immigrants.


La proposta ha rebut el suport de tots els partits tret de la CUP-PC, el PP i C's, que s'han abstingut, tot i que el partit taronja ha votat a favor de l'acord del text que és d'àmbit local. Es tracta del punt que compromet l'Ajuntament a buscar nous centres a la ciutat, almenys fins que es redueixi la llista d'espera, on fer els exàmens oficials de llengua, ja que actualment només es poden fer a l'escola d'idiomes d'Esade.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.