Sant Cugat demana al govern espanyol restituir el pressupost per a la primera infància


  • Comparteix:

Escola bressol Cavall Fort

Escola bressol Cavall Fort

El ple municipal insta el govern espanyol a restituir el 100% de la partida destinada a garantir l'educació dels infants dels zero als sis anys. També demana a la Generalitat fer el mateix amb les aportacions per al sosteniment de les escoles bressol, una vegada traspassada la partida estatal. La demanda és fruit d'una moció del PSC aprovada aquest dilluns al ple amb una esmena d'ERC-MES.

ESCOLTA-HO

La moció critica que el govern espanyol hagi reduït el 100% del pressupost destinat a la primera infància (0-6 anys) i això ha suposat que la Generalitat no rebi cap aportació per a cobrir les necessitats d'escolarització de les etapes de zero a tres i de tres a sis anys. Això, recull el text aprovat, ha posat en risc 'la universalitat i gratuïtat del segon cicle d'educació infantil (3-6 anys) i la sostenibilitat econòmica de les escoles bressol municipals (0-3 anys)'.

El portaveu del PSC, Pere Soler, ha explicat el sentit de l'acord.

Pere Soler

Instem el govern de l'Estat que faci efectiu el pagament del 100% d'allò que havia deixat de pagar a la Generalitat. Fins que no es faci aquesta aportació la Generalitat no podrà traslladar-la als ajuntaments.


Per això la moció aprovada, que s'ha votat per punts, constata que 'és necessari recuperar la corresponsabilitat del govern en el finançament del servei públic de les escoles bressol municipals'. En aquest sentit, s'insta la Generalitat, una vegada l'Estat espanyol hagi restituït el 100% de la partida, a transferir les aportacions per al sosteniment de les escoles bressol municipals.

Tots els grups han coincidit amb l'esperit de la moció, la necessitat d'un correcte finançament per a l'educació de zero a sis anys, però amb diferències sobre el responsable d'aquest finançament i la seva restitució. En aquest sentit, C's creu que s'ha de reclamar un finançament just per a Catalunya en el seu conjunt i el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha criticat el govern per destinar aquests diners a altres àmbits.

Álvaro Benejam

Entenem que l'Estat sí que compleix amb les seves obligacions i és la Generalitat qui destina els diners a altres coses.


El text també demana al govern de la Generalitat que defineixi en el si de la Comissió Mixta els criteris que han de regular les aportacions de la conselleria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.