Promusa redefinirà els seus objectius i les seves prioritats


  • Comparteix:

Imatge d'una promoció de Promusa / Foto: Promusa.cat

Imatge d'una promoció de Promusa / Foto: Promusa.cat

L'Ajuntament replantejarà el futur de Promusa per definir els seus objectius i les seves actuacions. En el termini de tres mesos, l'empresa d'habitatge pública municipal haurà de convocar una junta general per encetar aquest procés, que també determinarà els mecanismes de seguiment i control. La mesura és fruit d'una moció d'ICV-EUiA, ERC-MES i la CUP-PC, amb la incorporació d'una esmena del regidor no adscrit.

ESCOLTA-HO

Els impulsors de la moció consideren que cal un canvi de funcionament per respondre a la problemàtica de l'accés a l'habitatge a la ciutat i per adaptar l'empresa a les atribucions que ha adquirit recentment, com la zona blava, i les que pugui absorbir en un futur.

La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha fixat l'habitatge públic de lloguer com la raó de ser de l'empresa pública.

Roser Casamitjana

Passa perquè Promusa faci allò que és la seva raó de ser: construir habitatge públic de lloguer, que és una tasca que no s'ha fet de manera prioritària. Només un 25% dels 1.852 habitatges construïts són de lloguer general.


En aquest sentit, la resta de proposants i de l'oposició també ha destacat la necessitat de fer front a la situació de l'habitatge a Sant Cugat i veu el replantejament de Promusa com una oportunitat per repensar les polítiques municipals en aquesta matèria.

L'equip de govern ha donat suport a la proposta, però l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat la transparència de l'empresa pública.

Mercè Conesa

Han designat representants al consell d'administració, que serveix per debatre. Confiem tant en Promusa que volem debatre tots els reptes.


La moció no només acorda encetar el debat per repensar Promusa, sinó que planteja determinar mecanismes de control i seguiment. Sobre aquesta qüestió, Conesa ha recordat que tots els grups municipals estan representats en el consell d'administració de l'empresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.