La CUP-PC i ERC-MES demanen un protocol per als casos d'agressions masclistes per Festa Major


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la Festa Major

Imatge d'arxiu de la Festa Major

La CUP-PC i ERC-MES demanen en dues mocions per al proper ple que es creï un protocol per fer front a les agressions sexistes per la Festa Major d'enguany i per altres esdeveniments d'oci multitudinaris al municipi. Les dues coalicions proposen que entitats, associacions i altres partits participin en la seva elaboració i que es facin campanyes de sensibilització sobre aquests casos.

La CUP-PC afegeix a la moció la creació d'una comissió amb representants de tots els grups polítics i incorporar la perspectiva de gènere en l'elaboració dels actes i la programació dels esdeveniments.

La portaveu cupaire, Núria Gibert, ha explicat que la proposta pretén incidir sobretot en la informació i posar a l'abast algun tipus de servei contra aquest tipus d'agressions que sovint estan invisibilitzades.

Núria Gibert

Sabem que hi ha hagut agressions sexuals en el marc de Festa Major. És important sociabilitzar quines actituds són benvingudes i quines no.


D'altra banda, ERC-MES també exigeix en el text que l'Ajuntament refermi el seu compromís contra els casos de violència masclista amb campanyes concretes de sensibilització i d'atenció a les dones afectades. La moció s'afegeix a una campanya de les JERC anomenada 'No és no' per conscienciar el més joves que les relacions sexuals siguin lliures. La coordinadora interna de les JERC, Gina Cahís, explica que la seva intenció és que el protocol sigui vigent la Festa Major d'aquest any.

Gina Cahís

Volem que l'Ajuntament elabori un protocol per fer front a la violència sexual de la Festa Major i d'esdeveniments d'alta concurrència amb la participació d'entitats, associacions i partits. I també volem que aquesta Festa Major ja comptem amb el protocol implementat.


Les dues coalicions no descarten treballar en una moció conjunta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.