El PP accepta les demandes del món local i permetrà que els ajuntaments puguin gastar el superàvit


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat podrà disposar del superàvit / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Cugat podrà disposar del superàvit / Foto: Ajuntament

El grup parlamentari del PP al Congrés espanyol ha acceptat la reivindicació del món local per esmenar els Pressupostos Generals de l'Estat per permetre els ajuntaments invertir el superàvit generat l'any passat. El canvi amplia el termini per tramitar les inversions amb els estalvis del 2016 fins al 2018, un fet que dóna marge de maniobra suficient per executar els projectes. És la primera vegada que els ajuntaments podran destinar el superàvit a inversions des de l'aprovació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL), que obligava a destinar tot l'estalvi a reduir deute.

A la proposta inicial de pressupostos, el ministeri d'Hisenda espanyol obligava a executar les inversions abans d'acabar el 2017. Tenint en compte que el tràmit d'aprovació dels pressupostos no acabarà fins el juny, deixava sis mesos per poder completar uns tràmits que, com va alertar la Federació Espanyola de Municipis (FEMP), s'allarguen com a mínim vuit.

L'entitat ja va fer una crida al PP després d'una junta extraordinària de govern l'abril passat perquè corregís aquesta situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.