ERC-MES demanarà al ple eliminar el nomenclàtor franquista de Sant Cugat


  • Comparteix:

La proposta es debatrà al ple

La proposta es debatrà al ple

ERC-MES insta l'Ajuntament a iniciar els tràmits per accelerar el procés per modificar el nomenclàtor franquista a Sant Cugat, com per exemple l'avinguda de l'alcalde Barnils, la plaça del Doctor Villar o el carrer del Doctor Modrego. Els republicans presentaran una moció al ple de maig on també demanen que s'actualitzin al català els rètols de totes les vies de la ciutat i que 'si cal, es museïtzin les plaques en castellà que encara hi ha al municipi'.

El regidor d'ERC-MES Èric Gómez lamenta que la comissió del nomenclàtor només s'hagi reunit una vegada en aquest mandat i que faci un any que no es reuneix, fet que 'obliga la formació a portar aquest debat al ple municipal'.

Èric Gómez

És una vergonya. Ens repugna i ens fa fàstic que persones franquistes, que l'únic mèrit que tenen és col·laborar amb el règim franquista, tinguin carrers i places a la nostra ciutat.


Els independentistes també proposen que es treballi amb els propietaris de les comunitats per retirar les plaques amb simbologia franquista que encara es conserven en alguns edificis de l'Instituto Nacional de la Vivienda. En aquest sentit, el text també inclou iniciar un procés sancionador davant els propietaris que s'oposin a la retirada d'aquesta senyalètica per part de l'Ajuntament i que no la treguin abans del termini fixat per la llei, el 31 de març del 2018.

Una demanda llargament reivindicada
La delegació local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) va fer una crida als santcugatencs per localitzar les plaques i els símbols franquistes que encara hi ha a la ciutat i va demanar a l'Ajuntament el compliment del compromís que va adquirir el ple el 2014 d'impulsar la retirada de símbols franquistes ubicats als edificis de pisos de Sant Cugat.

Arran va retirar l'any passat plaques de tres carrers de Sant Cugat amb noms d'antics alcaldes franquistes: Nicolás Villar, Josep Barnils i Pau Muñoz. En lloc d'aquestes referències, l'organització va penjat cartells amb els noms de tres 'lluitadores per la llibertat': Lina Odena, Marina Ginestà i Teresa Claramunt. L'Ajuntament va obrir un expedient sancionador a Arran després que el col·lectiu hagués reivindicat al ple haver sostret les plaques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.