El PDeCat i el PSC reclamen amb 'urgència' al govern espanyol poder gastar el superàvit municipal


  • Comparteix:

L'equip de govern continuarà reivindicant la demanda del món local

L'equip de govern continuarà reivindicant la demanda del món local

Els grups municipals del PDeCAT-Demòcrates i el PSC instaran, 'per la via d'urgència', l'executiu espanyol i els grups parlamentaris del Congrés i el Senat a adoptar mesures perquè els consistoris puguin reinvertir el superàvit en les necessitats ciutadanes. Ho faran amb una moció al ple d'aquest dilluns que arriba després que el grup parlamentari del PP al Congrés espanyol s'hagi compromès a esmenar els Pressupostos Generals per acomplir aquesta demanda del món local. Sobre aquest anunci el PDeCAT afirma 'no treballar sobre expectatives' ja que els comptes espanyols encara no s'han aprovat.

Els grups municipals que formen l'equip de govern fan constar al text que els objectius espanyols d'estabilitat pressupostària obliguen actualment els ens locals a generar nous ingressos per la mateixa quantitat de superàvit reinvertit. És per això que el PDeCAT-Demòcrates diu que Madrid ha atès 'el clam unànime' dels ajuntaments 'parcialment'.

Ara, la coalició majoritària del govern i el seu soci socialista s'alien per exigir amb celeritat la consecució del compromís expressat pel grup parlamentari popular a la cambra baixa. El membre de PDeCAT i tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet, ha explicat per què, malgrat l'anunci, mantenen la moció.

Damià Calvet

No podem treballar sobre expectatives. Hem de treballar sobre documents oficials. Mentre no estiguin aprovats els pressupostos continuarem amb aquesta reivindicació.


El document que portaran al ple també demanda ampliar el termini de temps per poder executar la reinversió del superàvit del 2016 i allargar-ho fins el 2018 i no fins l'any en curs, com passa ara.

Calvet ha situat en l'alcaldessa el lideratge d'aquesta reivindicació del món local amb la feina feta amb les entitats municipalistes com, ha dit, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.