Sant Cugat aborda la urbanització de la carretera de Rubí entre Leroy Merlin i el centre comercial


  • Comparteix:

Aspecte actual del pas per sota de l'autopista en direcció a Sant Cugat

Aspecte actual del pas per sota de l'autopista en direcció a Sant Cugat

La ciutat posa fil a l'agulla a la urbanització de la segona fase de la carretera de Rubí, entre la rotonda del Leroy Merlin i la del Sant Cugat Centre Comercial (SCCC). El tinent d'alcalde de l'àrea, Damià Calvet, ha explicat a Cugat.cat que es tracta del 'projecte vertebrador' del polígon de Can Sant Joan.

L'actuació, d'un milió i mig d'euros, ha de millorar les condicions de seguretat del pas de vianants i ciclistes per sota l'autopista. La licitació d'obres, a càrrec de l'INCASÒL, tindrà lloc entre finals de maig i principis de juny. Es preveu que els treballs comencin a finals d'aquest any i que durin set mesos.

La primera fase de la urbanització, que aniria des de l'inici de la carretera a Rubí fins al Leroy Merlin, també va assumir-les la Generalitat i va completar-se abans de l'aterratge de de l'empresa francesa. Ara és el torn d'actuar a la següent part de la via, concretament en el tram que connecta les dues rotondes a tocar de l'autopista.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme reconeix que les condicions que té aquest tram no són les adequades.

Damià Calvet

Això vol dir arreglar i molt l'actual pas per sota de l'autopista. No té les condicions que permeti anar a peu i en bici.


Calvet apunta que quedarà pendent urbanitzar el tram entre la rotonda del centre comercial i la coneguda popularment com la de l'hipòdrom. No obstant això, aquesta actuació no s'inclourà en el projecte per rellançar el sector de Can Sant Joan. Calvet afegeix que segurament l'equip de govern optarà per incloure la urbanització d'aquest últim tram en les càrregues a assumir per les empreses que s'instal·lin al sector del Turó de Can Mates Oest. Calvet ha parlat de les virtuts d'aquest sector a l'entrada de la ciutat.

Damià Calvet

El potencial de la ciutat en aquesta zona és el sector del Turó de Can Mates Oest, el sector cap a Rubí que s'ha de planificar d'una manera adequada.


La titularitat de la carretera de Rubí, la BP1503, és de l'Ajuntament. Fa tres anys, el ple en va sol·licitar el traspàs i la gestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.