Quants militants tenen els partits polítics amb representació al ple de Sant Cugat?


  • Comparteix:

El ple de Sant Cugat té representació de 10 forces polítiques

El ple de Sant Cugat té representació de 10 forces polítiques

Els partits amb representació al ple de Sant Cugat tenen el suport de més de 700 militants. El PDeCAT, Demòcrates, la CUP, Procés Constituent, Ciutadans, ERC, MES, ICV-EUiA, el PSC i el PP han facilitat a Cugat.cat les dades de militants, és a dir, aquells que paguen quota i tenen dret a vot a les assemblees, i les de simpatitzants a àmbit local.

Més informació a sota de l'infografia



Partit Demòcrata Europeu de Catalunya (PDeCAT)
El partit té a la ciutat 170 associats, persones que paguen quotes i que tenen dret a vot a les assemblees. Segons la formació, la transició de Convergència al nou partit suposa que encara s'estiguin inscrivint nous membres, fet pel qual assegura que la dada serà més àmplia en un futur proper.

Demòcrates de Catalunya
Demòcrates de Catalunya, fruit d'una escissió d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i que fa coalició amb el PDeCAT, té el suport de 72 militants, que des de la formació anomenen 'voluntaris' i que no tenen l'obligació de pagar quotes.

El grup municipal PDeCAT-Demòcrates té al ple 11 regidors. L'únic representant de Demòcrates és Carles Brugarolas, extinent d'alcalde d'Economia i actualment sense cartera. La resta de representants, tots del PDeCAT, són l'alcaldessa, Mercè Conesa, els tinents d'alcalde Cristina Paraira, Carmela Fortuny, Damià Calvet, Susanna Pellicer i Joana Barbany i els regidors Joan Puigdomènech, Esther Salat, Eloi Rovira i Mayte Pérez.

Candidatura d'Unitat Popular (CUP)
Els cupaires tenen una base de 46 militants, és a dir, aquells que tenen 'dret i obligació' de participar a les assemblees. A banda, el partit també disposa una sèrie de simpatitzants, no quantificats, que 'també participen activament' en l'activitat de la formació.

Procés Constituent (PC)
El partit fundat per Arcadi Oliveres i Teresa Forcades forma coalició amb la CUP i suma una quinzena de militants a les seves files, tot i que en certes assemblees sovint participen el doble de persones. La formació explica que tenen contacte amb unes 300 persones interessades en l'activitat de PC.

La CUP-PC és segona força al ple i disposa de quatre regidors, tot i que un d'ells, Dimitri Defranc, va abandonar la disciplina de la formació i actualment és regidor no adscrit. Els representants cupaires són Núria Gibert, Ignasi Bea i Ramon Piqué.

Ciutadans (C's)
El partit taronja té a les seves files 75 afiliats, persones que paguen quota. A banda, la formació disposa a la ciutat del suport de 200 simpatitzants, que no paguen quotes.

Aldo Ciprián, Sergio Blázquez i Munia Fernández-Jordán són els tres regidors de C's al ple.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)
Els republicans tenen una base de 88 militants al municipi, que es complementa amb el suport de 118 amics i 12 simpatitzants, que no paguen quotes però participen en l'activitat de la formació.

Moviment d'Esquerres (MES)
Els socis de coalició amb ERC tenen al darrere 18 adherits o militants. A banda, el partit, fruit d'algunes escissions del PSC, té una quinzena d''amics' que li donen suport.

ERC-MES té representació al ple de tres regidors: Mireia Ingla (ERC), Ferran Villaseñor (MES) i Èric Gómez (JERC).

Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA)
La coalició ecosocialista té a Sant Cugat 52 militants de pagament, coneguts com a afiliats. Pel que fa a simpatitzants, 73 persones donen suport a ICV-EUiA representada al ple per Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez.

Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)
Els socialistes són la segona formació amb més suport en forma de militants a la ciutat, per darrere del PDeCAT, amb qui formen equip de govern. Així, el PSC té 158 militants, aquells que paguen quotes i tenen dret a vot en els processos interns de l'Ajuntament. El partit, amb la representació del regidor Pere Soler, tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals, té el suport de 427 simpatitzants.

Partit Popular (PP)
El PP té a les seves files 42 afiliats, és a dir, militants que paguen quotes. A banda, la formació que lidera Álvaro Benejam al ple té 45 simpatitzants a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.