Sant Cugat demana a Salut que el CAP La Mina tingui urgències pediàtriques 24 hores tots els dies de l'any


  • Comparteix:

El CAP Sant Cugat és el més antic de la ciutat

El CAP Sant Cugat és el més antic de la ciutat

L'Ajuntament demanarà a la Generalitat que ampliï l'atenció de les urgències pediàtriques al CAP La Mina, també conegut com CAP Sant Cugat. L'objectiu és que la instal·lació passi de l'actual atenció urgent pediàtrica - de vuit del matí a vuit del vespre entre setmana i de nou del matí a tres de la tarda els dissabtes - a oferir-la les 24 hores dels 365 dies de l'any. La demanda és fruit d'una moció de C's que ha rebut el suport de tots els grups municipals, tret d'ICV-EUiA, que s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

La moció ha posat sobre la taula la necessitat de millorar aquestes urgències en una ciutat amb una natalitat i una població infantil altes. Ho ha subratllat la regidora de C's Munia Fernández-Jordán, que ha titllat l'absència d'un servei 24 hores tot l'any de 'punt negre' de la ciutat.

M. Fernández-Jordán

L'absència de facilitats per portar els nens al pediatra a les nits o els caps de setmana és un punt negre de la ciutat.


El text també remarca que és un bon moment per fer aquesta petició a la Generalitat ja que està en marxa la creació del Pla Nacional d'Urgències.

La proposta ha rebut el suport de tots els grups municipals, tret d'ICV-EUiA, que s'abstingut. La portaveu ecosocialista, Roser Casamitjana, ha explicat que veuen bé la mesura en una població com Sant Cugat, però el que cal és abordar la reorganització de l'atenció primària de manera global. Casamitjana ha apuntat a la saturació dels CAP com el principal problema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.