Ramon Piqué (CUP-PC) deixa l'acta de regidor i li pren el relleu Lourdes Llorente


  • Comparteix:

Ramon Piqué i Lourdes Llorente

Ramon Piqué i Lourdes Llorente

El regidor de la CUP-PC i president del consell de barri de la Floresta, Ramon Piqué, deixarà els dos càrrecs després de dos anys de mandat. Piqué ho ha anunciat al consell de barri d'aquest dimarts. L'advocada Lourdes Llorente li prendrà el relleu a l'Ajuntament, ha confirmat la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert. Llorente ha declinat fer declaracions a l'espera d'una roda de premsa que la coalició convocarà properament.

La decisió de Piqué s'oficialitzarà després del proper ple i coincideix amb el balanç de mig mandat que fan els anticapitalistes. El florestà ha explicat que deixarà l'acta de regidor perquè no pot destinar-hi tota la dedicació necessària. El fet de deixar el càrrec al consistori suposa que també hagi de deixar la presidència del consell de barri, que només poden ostentar regidors. En tot cas, Piqué ha assegurat que seguirà treballant per al districte.

Ramon Piqué

És un tema de compromís que requereix dedicació. La feina que estem fent és important. Continuaré treballant al barri.


Ramon Piqué és, juntament amb Ferran Villaseñor (ERC-MES), un dels dos regidors de l'oposició que presideix un consell de barri a la ciutat. És una possibilitat que es va facilitar arran d'una modificació al Reglament Orgànic Municipal (ROM). Piqué ha recordat, però, que, malgrat que existeixi aquesta opció, això no significa que qui li prengui el relleu a l'òrgan participatiu també sigui regidor de la CUP-PC. Tot i així, la coalició ja ha traslladat a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que consideren que ha d'ostentar aquest càrrec algun representant del partit més votat a la zona, com van ser els anticapitalistes a la Floresta.

Pel que fa a la feina feta durant aquests dos anys de mandat, Piqué considera que el consell de barri ha estat més participatiu que mai.

Ramon Piqué

Aquests dos anys han estat interessants. El consell de barri és un espai de participació com mai no ho havia estat.


El florestà ha lamentat, però, que les relacions amb l'Ajuntament no han permès sempre avançar en els termes decidits a l'òrgan participatiu. Piqué creu que hi ha hagut problemes d'interlocució i que caldria millorar les relacions entre els dos ens.

Perfil
Piqué és professor titular de tecnologies de la traducció a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va entrar al consistori a les darreres eleccions municipals com a número 3 de la CUP-PC i, posteriorment, va assumir la presidència el consell de barri de la Floresta, on la seva candidatura havia quedat primera força als comicis locals.

El relleu
Lourdes Llorente, que anava de 10 a la candidatura electoral cupaire, serà la nova regidora de la coalició. Llorente és advocada amb despatx a Sant Cugat i està vinculada al món esportiu de Sant Cugat, on ha estat presidenta de la Coordinadora d'Entitats Esportives i del Club Karate Sant Cugat. Ha estat diputada de la Junta de Govern del Col·legi d'Advocats de Terrassa durant quatre anys i va col·laborar amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sant Cugat (PAH).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.