La CUP-PC critica l'augment del cost de les obres de Mas Fuster, del camí de la Salut i del nou pàrquing


  • Comparteix:

Valldoreix ha celebrat la penúltima junta ordinària del curs

Valldoreix ha celebrat la penúltima junta ordinària del curs

La CUP-PC critica la modificació del pressupost de Valldoreix, en inversions, per injectar un suplement de més de 190.000 euros per a les obres del nou pàrquing de l'estació, les de l'avinguda de Mas Fuster i les de l'arranjament del camí de la Salut. Els cupaires han lamentat que l'actuació del pàrquing comporti més despeses de les esperades i que els treballs de Mas Fuster incloguin 'despeses extra' que la coalició no considera necessàries segons l'oferta de l'empresa adjudicatària. El govern ha defensat l'increment pressupostari i ha lamentat que la coalició sempre posi en dubte la gestió de l'EMD.

El suplement aprovat implica, entre d'altres despeses, 100.000 euros per al nou pàrquing, uns terrenys que van costar 375.000 euros a l'EMD. La modificació també inclou injectar més de 75.000 euros als treballs de millora de l'accessibilitat de Mas Fuster pel soterrament de cablejat i 14.900 euros més per a neteges no previstes a l'arranjament del camí de la Salut.

El regidor de la CUP-PC, Xavier Humet, ha resumit així la seva queixa en la junta de veïns d'aquest dijous.

Xavier Humet

No pot ser que una empresa que surt adjudicatària d'una obra amb una millora de soterrar una claveguera li paguin l'obra per fer un forat.


El president de l'EMD, Josep Puig, ha lamentat que els anticapitalistes recorrin a la crítica sistemàtica.

Josep Puig

Estan justificades totes les actuacions que s'estan fent amb els seus costos. Que l'oposició sempre qüestioni tot el que fem no toca.


La CUP-PC, ERC-MES i C's, que ha criticat la improvisació del govern, han votat en contra de la modificació pressupostària. La sessió també ha servit per aprovar, amb els vots del govern, el nomenament de Josep Puig com a representant de l'EMD a l'Observatori Social de l'Habitatge de l'Ajuntament.

El govern també ha donat compte de les bases reguladores i del calendari dels pressupostos participatius. La CUP-PC i ERC-MES han reclamat de nou que la seva gestió recaigui en el Consell de la Vila, pendent de reformulació.

Als torn de precs, i arran d'una petició de la CUP-PC, s'ha conegut que el CAP del territori tancarà de l'1 al 31 d'agost. Aquesta ha estat la resposta de Salut a l'EMD, després que al juliol passat l'entitat instés l'Ajuntament i la Generalitat a garantir que l'equipament continuï obert a l'agost.

Mocions
Valldoreix s'ha adherit, amb el vot contrari de C's, al Pacte Nacional pel Referèndum tal com proposaven els partits independentistes. D'altra banda, el govern s'ha compromès a facilitar les dades valldoreixenques de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat arran d'una moció d'ERC-MES, amb la qual estava d'acord la resta de l'oposició. Tot i el compromís, el govern hi ha votat en contra per qüestions de forma. Un govern que ha canviat el nom de CiU-Actuem pel de PDeCAT-Demòcrates-Actuem.

La moció conjunta de l'oposició per tenir més presència als canals de comunicació de l'EMD, ideada per C's, ha topat amb l'oposició del govern i no ha prosperat, a diferència de l'aconseguit per ICV-EUiA a Sant Cugat. D'altra banda, Valldoreix ha expressat el rebuig a les discriminacions masclistes en activitats desenvolupades per equipaments públics a través d'una moció alternativa del govern a una proposta d'ERC-MES. L'oposició hi ha votat en contra, per qüestions de forma. La moció d'ERC-MES es referia a què les bases de l'Open Primavera 2017, organitzat pel complex esportiu concessionat per l'EMD, atorgava premis de menor quantia a les classificacions femenines.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.