La CUP demana a Calvet que deixi un dels dos càrrecs i afirma que a la Generalitat cobra per sobre el topall


  • Comparteix:

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert / Foto: Localpres

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert / Foto: Localpres

La CUP-PC insta Damià Calvet a renunciar a un dels dos càrrecs que ostenta: la direcció de l'Institut Català del Sòl (Incasol) de la Generalitat o la tinència d'alcaldia d'Urbanisme, Hisenda i Economia de l'Ajuntament. Els cupaires argumenten que són dues responsabilitats de 'caràcter exclusiu' i destaquen que la doble atribució genera una 'incompatibilitat ètica', ja que Calvet podria ser jutge i part en assumptes que afectin el municipi.

El gener del 2016, Calvet va dir que el seu objectiu era abandonar la Generalitat una vegada enllestís els projectes que hi tenia oberts. La CUP-PC afirma que, davant les peticions que han fet en aquest sentit al govern municipal, se'ls assegura que s'està fent el 'traspàs'. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, explica la situació.

Núria Gibert

Fa dos anys que ens diuen que s'està fent aquests traspàs. És el traspàs més llarg de la història.


El sou de Calvet
Els cupaires també adverteixen que Calvet cobra, segons el portal de transparència de la Generalitat, 115.000 euros anuals. Segons la CUP-PC, es tracta d'una xifra 'completament pornogràfica en comparació amb la mitjana de la població' i fora del topall legal, ja que, afirmen, supera el màxim permès per a directius de l'administració, que se situaria en 109.000 euros, el sou d'un conseller.

Els cupaires insten Calvet a 'normalitzar immediatament la seva retribució per adequar-la a la llei' i a 'retornar tots els diners cobrats de més'.

Núria Gibert

Que s'adequiï als topalls ètics marcats i que no cobri més que un conseller.


El 2013, CiU i ERC van establir el sou d'un conseller com a límit màxim per a les retribucions dels directius del sector públic de la Generalitat. La limitació es va incorporar a la llei de pressupostos de l'any següent, però no s'ha informat que s’hagi aprovat el reglament per desenvolupar-ne la norma. El límit salarial només s’aplica a noves incorporacions i a alts càrrecs que vulguin rebaixar-se el sou.

Calvet no cobra sou per la seva responsabilitat de tinent d'alcalde a l'Ajuntament ja que només es pot rebre el salari d'una institució pública.

Tuits contra la resposta del govern local
Després de la resposta del govern local a les queixes de la CUP-PC, els cupaires han contestat a Twitter amb un fil de piulades. A la xarxa social, els independentistes subratllen al govern municipal que la seva crítica no rau en legalitat de la compatibilitat de càrrecs sinó en el fet que són dues dedicacions exclusives i recorden el compromís de Calvert d'abandonar l'Incasol.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.