La CUP-PC de Valldoreix porta al Síndic la 'vulneració' del reglament en els pressupostos participatius


  • Comparteix:

Junta de veïns de Valldoreix del mes de maig

Junta de veïns de Valldoreix del mes de maig

La CUP-PC de Valldoreix ha presentat aquest dimecres una instància a l'EMD i al Síndic de Greuges de Catalunya per exposar la vulneració de dos articles del Reglament de Participació Ciutadana (RPC) en la creació dels pressupostos participatius. La coalició reprova que el procés s'hagi activat amb un decret de presidència per relegar el Consell de la Vila de les seves funcions. El Consell de la Vila, que va finalitzar el mandat el setembre passat, està a l'espera que una comissió especial resolgui el seu nou format.

Les crítiques dels anticapitalistes fan esment a les vulneracions dels articles 27 i 28 del RPC que, respectivament, exposen que no s'ha fet cap sessió tècnica sobre el destí dels pressupostos participatius i que s'obvien les funcions del Consell de la Vila com a màxim òrgan de participació del territori. Ho explica el vocal cupaire, Ferran Margineda.

Ferran Margineda

Aquests diners de lliure disposició van ser una proposta nostra i a sobre ho fan d'esquena al ROM. És una falta de respecte a la ciutadania brutal.


Sobre el consell, la CUP-PC diu que no s'ha convocat de manera 'deliberada' per 'no donar veu de forma reglamentada a les entitats i veïnes'. La instància també reprova que es permeti a membres del govern presentar 'a títol individual propostes destinades a ser finançades pels pressupostos participatius' en lloc de canalitzar-les a la junta de veïns.

Per aquests motius, la coalició ha sol·licitat a l'EMD i al Síndic català que es recondueixi la participació ciutadana a Valldoreix. També demanen que la secretària interventora de l'entitat emeti un informe.

La CUP-PC ha descartat l'opció del contenciós per evitar la demora que pot comportar un procés judicial.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.