El govern local licita el projecte executiu de la futura biblioteca central urbana per mig milió d'euros


  • Comparteix:

Els terrenys on s'ubicarà la nova biblioteca / Foto: Google Maps

Els terrenys on s'ubicarà la nova biblioteca / Foto: Google Maps

El govern local ha aprovat recentment la licitació del projecte executiu de la futura biblioteca central urbana per 500.000 euros. El projecte tindrà un pressupost total de nou milions d'euros que finançaran l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona.



La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha explicat en l'entrevista de meitat de mandat de Cugat.cat que el projecte de la propera biblioteca s'allargarà, finalment, dos mandats i tindrà un procés participatiu per definir-ne usos. Encara no se sap com es repartirà la inversió de nou milions d'euros entre el consistori i la Diputació.

Carmela Fortuny

La setmana passada en junta de govern vam aprovar els 500.000 euros per a la licitació del projecte executiu, però necessitarem dos mandats per tirar endavant el projecte. És un projecte molt important que requerirà un procés participatiu. Té un pressupost total de nou milions d'euros.


Fortuny s'ha mostrat partidària de convertir l'actual biblioteca central Gabriel Ferrater en una sala d'exposicions un cop obri la nova. És una proposta que ha de passar encara pel vistiplau de l'equip de govern.

Carmela Fortuny

En aquests moments tenim un procés participatiu del pla d'equipaments que haurà d'incloure el futur de l'actual biblioteca central. A mi m'agradaria que fos una sala d'exposicions però ho haig de compartir amb el meu equip, la ciutadania i les necessitats de la ciutat.


La biblioteca estarà ubicada davant l'actual, al parc de Ramon Barnils, a la cantonada entre la Rambla del Celler i el carrer de Ferran Romeu. L'equipament ocuparà 4.200 metres quadrats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.