Les obres a Can Quitèria acabaran a l'octubre, pas previ a convertir-se en l'Escola Catalana del Tapís


  • Comparteix:

Carmela Fortuny a l'entrevista de valoració de meitat de mandat

Carmela Fortuny a l'entrevista de valoració de meitat de mandat

Les obres de rehabilitació de Can Quitèria acabaran a l'octubre. Ho ha anunciat la tinenta d'alcalde de Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, a l'entrevista de meitat de mandat de Cugat.cat. El final d'aquests treballs suposen el pas previ a la museïtzació de l'espai, que convertirà la masia en el centre de reconeixement de l'Escola Catalana del Tapís amb obres del santcugatenc Grau-Garriga.



Enguany la Casa Aymat s'ha reconvertit en una fàbrica de creació i formació. L'espai s'ha adequat per acollir cursos i taller, la majoria dels quals són provinents de l'Escola d'Art i Disseny. En aquests moments, l'Ajuntament està pendent que part del fons del tapís que ara és a la Casa Aymat es pugui traslladar a la remodelada masia de Can Quitèria.

Carmela Fortuny

La masia de Can Quitèria serà un centre de reconeixement d'allò que Sant Cugat té a les venes, el teixit. Serà un reconeixement a l'escola Catalana del Tapís amb una figura prou important com és Grau-Garriga.


D'aquesta manera, la Casa Aymat acollirà la fàbrica de creació i Can Quitèria, les exposicions. És un canvi, segons Fortuny, que és fruit d''una reflexió profunda' un cop analitzades les poques visites que rebia el museu del tapís. Amb aquesta modificació, l'àrea de Cultura vol aconseguir vertebrar els espais de Can Maristany, la Casa Aymat, Can Quitèria i el Museu del Monestir com quatre centres neuràlgics interconnectats que es donin a conèixer a la ciutadania, les escoles i el turisme.

La tinenta d'alcalde ha explicat que no es compraran tapissos per al museu de Can Quitèria, ja que l'Ajuntament ja té 'un bon fons de tapís que representa clarament l'escola de tapís catalana amb diversos autors'.

Carmela Fortuny

Amb aquest fons ja tindríem discurs expositiu. Estem tenint converses amb la família Grau-Garriga perquè puguin donar tapissos a la ciutat per dotar de contingut aquest projecte.


Les obres de rehabilitació van començar l'abril de l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.