El govern local es marca l'objectiu de construir 800 pisos públics de lloguer en els propers 10 anys


  • Comparteix:

Pisos de Promusa de lloguer per a joves / Foto: Promusa

Pisos de Promusa de lloguer per a joves / Foto: Promusa

El govern local es marca l'objectiu de construir 800 pisos públics de lloguer en els propers 10 anys. Ho ha dit el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Economia, Damià Calvet, en l'entrevista de balanç d'equador de mandat a Cugat.cat.



Calvet assegura que la principal voluntat és augmentar el parc públic en règim de lloguer amb l'empresa d'habitatge públic Promusa, a la qual es reforçaria amb transferències del pressupost municipal.

Damià Calvet

La nostra voluntat és incrementar el parc públic en règim de lloguer. Ho farem amb Promusa i amb els sòls que tenim, que ara tenen una capacitat de 400 habitatges. A part, tenim sòl que encara s'ha de gestionar urbanísticament per a 400 més. Si podem, afrontarem la construcció d'aquests 800 habitatges al llarg dels propers anys, tots en règim de lloguer.


Calvet considera que per tirar endavant aquest propòsit cal que la Generalitat i l'Estat espanyol tornin a activar les ajudes per a la promoció públic d'habitatge per assegurar el 'múscul financer' necessari per construir.

Damià Calvet

Volem dedicar una part fixa del pressupost de l'Ajuntament a Promusa per poder seguir aquesta política de promoció. Ens agradaria destinar-hi un milió a l'any, però ens cal una altra peça: que tornin les ajudes tant de la Generalitat com de l'Estat per a la promoció pública d'habitatge.


Segons Calvet, Sant Cugat té actualment 500 habitatges públics en règim de lloguer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.