C's s'oposa a la futura biblioteca central urbana


  • Comparteix:

El parc de Ramon Barnils, on estarà ubicada la futura biblioteca central urbana

El parc de Ramon Barnils, on estarà ubicada la futura biblioteca central urbana

C's es mostra contrari a la construcció de la futura biblioteca central urbana perquè no és un projecte 'prioritari per a la ciutat'. Ho argumenten amb els resultats d'una enquesta feta al febrer a 385 santcugatencs a peu de carrer, on el 82% dels preguntats no veu el projecte amb bons ulls.

Els representants de C's han explicat que l'equipament tindrà 9.000 metres quadrats en un espai afectat de 17.000 i que serà 2,3 vegades més gran que l'actual biblioteca Gabriel Ferrater. L'equipament tindrà un cost aproximat de nou milions d'euros, com ja va avançar la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny. És un pressupost elevat per al partit taronja, que, assegura, sortirà gairebé en la seva totalitat de les arques municipals, tot i el suport econòmic que tindrà de la Diputació, encara sense especificar.

La construcció d'una biblioteca va en funció del nombre d'habitants d'una població i la Diputació marca aquestes ràtios. És un argument que no convenç el regidor de C's Sergio Blázquez, que ha criticat que les ràtios només se segueixen quan convé al govern local.

Sergio Blázquez

Sembla que les ràtios només s'han de complir quan interessa a l'equip de govern. En cap cas és cap obligació. Potser quan siguem 120.000 habitants caldria fer aquesta biblioteca però ara mateix no ens ho podem permetre.


C's considera que les biblioteques municipals estan desaprofitades i que cal millorar la seva accessibilitat amb ampliació d'horaris i amb més recursos humans. El partit aposta per afegir una segona planta a l'actual Biblioteca Central abans que construir-ne una de nova.

El partit taronja també critica el lloc escollit per a aquesta construcció, el parc de Ramon Barnils, perquè considera que és 'el pulmó central de la ciutat i un parc amb molta vida'.

La regidora de C's, Munia Fernández-Jordán, ha proposat algunes alternatives en les quals s'hauria d'invertir els nou milions d'euros, segons la seva opinió, com més i millor oferta d'escoles bressol i abaratir l'aparcament públic del centre, entre d'altres.

L'enquesta realitzada per l'empresa People Vox estava formada per diverses qüestions, entre les quals també preguntava per l'ús que caldria donar-li a la biblioteca central. Segons les respostes, el 65% dels enquestats proposaven deixar-la tal com està, mentre que un 22% voldria que es convertís en un centre cívic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.