El PP presentarà una moció perquè els senyals de trànsit de la ciutat siguin també en castellà


  • Comparteix:

Un dels senyals que el PP vol que es tradueixin al castellà / Foto: Web de l'Ajuntament

Un dels senyals que el PP vol que es tradueixin al castellà / Foto: Web de l'Ajuntament

El PP presentarà una moció al ple de dilluns que ve perquè els senyals de trànsit de la ciutat estiguin també en castellà i així 'adequar la senyalització a la normativa vigent'. Els popular responsabilitzen la política lingüística de la Generalitat i altres administracions públiques d''arraconar i eliminar de la vida pública el castellà', tot i ser una de les llengües oficials de Catalunya.

El partit fa referència únicament als senyals de regulació del trànsit i els de prohibicions i no als de noms propis d'equipaments, com podria ser Teatre-Auditori, per exemple. Ho ha explicat el portaveu del PP, Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

Fem referència als senyals de regulació del trànsit i prohibicions i altres indicacions per regular el trànsit.


El PP creu que si l'Ajuntament continua mantenint la senyalització només en català pot restar efectivitat ja que els ciutadans afectats per una incidència de trànsit, com per exemple a la zona blava, poden recórrer les sancions interposades acollint-se a la llei. Benejam ha posat aquest exemple.

Álvaro Benejam

Una persona de Càceres que vingui a Sant Cugat entendrà 'laborable' i 'aparcar' però hi ha altres paraules que no comprendrà perquè són diferents.


Benejam ha dit desconèixer quants casos de queixes sobre aquesta aqüestió han arribat a l'Ajuntament, tot i assegurar que n'hi ha.

Moció sobre conservació de masies
El PP també presentarà al ple una moció que insta l'equip de govern a elaborar un protocol de conservació i rehabilitació de les masies de la ciutat.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.