El ple debatrà dilluns el pas 'definitiu' per protegir Torre Negra


  • Comparteix:

Masia de Torre Negra / Foto: Ajuntament

Masia de Torre Negra / Foto: Ajuntament

El ple municipal de juny, que se celebra aquest dilluns, debatrà l'aprovació inicial de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) a l'àmbit de la Torre Negra. L'objectiu és garantir, de forma definitiva, la protecció de l'espai i aconseguir la qualificació de sòl no urbanitzable ordinari.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat en roda de premsa que el document que han elaborat i que aprovaran en el plenari és prou 'sòlid' per aconseguir la protecció definitiva ja que no 'es limita a esporgar del document allò que va suposar ja una sentència negativa, sinó que va més enllà'.

Damià Calvet

Hem pensat de quina manera hem d'ordenar aquest àmbit de la manera més sòlida i segura possible. Creiem que hem elaborat un document molt sòlid que pretenem sigui el definitiu.


No obstant això, Calvet creu que la 'llarga lluita per a la defensa de Torre Negra' no s'haurà acabat perquè els propietaris podran, encara, presentar recursos a la nova proposta que presenta Sant Cugat.

Damià Calvet

Quan en el primer trimestre de 2018 aconseguim l'aprovació definitiva d'aquesta modificació haurem posat el comptador a zero de nou. Vol dir que la llarga lluita per la defensa de Torre Negra s'haurà acabat? Probablement no perquè tindrem recursos de nou de qui ho cregui convenient.


La modificació que es presenta ara proposa classificar el sòl actual com sòl no urbanitzable i que tres nuclis propers a la zona es converteixin en sòl urbà. El primer és l'assentament residencial anomenat Urbanització de Torre Negra, que ja havia estat sòl urbà en el PGM del 1976. Els altres dos són el Club Tenis Natació i l'escola Avenç, dos equipaments que fins ara estaven en sòl no urbanitzable i que segons la legislació urbanística no és propi que tinguin aquesta categoria, ha explicat Calvet.

El nou document recull, a més, que els nuclis dispersos residencials de l'àmbit de les edificacions de l'avinguda de Can Bellet i de l'avinguda de Can Calado siguin verds privats, a diferència del que havien posat en l'anterior document, que els tribunals van tirar enrere, on s'havien inclòs com urbans no consolidats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.