La nova ordenança de tinença d'animals no permetrà l'entrada de mascotes al transport públic


  • Comparteix:

L'Ajuntament crearà una taula d'estudi per crear una proposta consensuada / Foto: ACN

L'Ajuntament crearà una taula d'estudi per crear una proposta consensuada / Foto: ACN

El ple aprovarà aquest dilluns la nova ordenança de tinença d'animals. L'Ajuntament ha rebut 54 al·legacions i ha decidit retirar l'article que regula el trasllat de mascotes al transport públic. El consistori constituirà una taula d'estudi per crear una proposta consensuada entre usuaris, tècnics, treballadors, associacions i grups polítics.

El ple va aprovar inicialment el text al febrer i el col·lectiu de conductors i conductores d'autobusos de Sant Cugat ja va expressar el seu desacord amb aquest punt de l'ordenança perquè argumentaven 'possibles problemes de convivència'.

La normativa inicial permetia l'ús de transport públic als animals si anaven amb corretja, sempre que duguessin el xip identificador i estiguessin censats a l'Ajuntament. El titular hauria de mostrar la documentació i l'acreditació municipal al conductor.

L'ordenança
A l'espai públic, l'Ajuntament estableix tres tipus de regulació per a gossos:
1. Espais tancats, on els gossos podran socialitzar-se i anar deslligats
2. Espais oberts, principalment parcs i jardins, amb horari limitat, on els gossos podran circular lliurement a hores concretes, sempre que el titular en tingui cura i vigili que no molesta la resta de veïns.
3. Espais oberts allunyats de la ciutat sense limitació d'horari on els gossos podran passejar sense corretja, sempre que no molestin els altres ciutadans.

El text defineix els criteris per tenir cura de les colònies de gats ferals, que seran esterilitzats i censats. A través de col·laboracions de voluntaris es procurarà l'alimentació dels animals.

L'ordenança també regula el nombre de gossos i gats que es poden tenir en funció de les característiques de l'habitatge per garantir el seu benestar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.