La renúncia de Piqué, Torre Negra i els preus dels aparcaments marquen avui el ple


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu del ple / Foto: Localpres

El ple municipal aborda aquest dilluns el pas 'definitiu' per a la protecció de Torre Negra. A més, la sessió haurà de donar llum verda a l'ordenança de protecció i tinença d'animals i als nous preus públics dels aparcaments municipals vigilats. Per aquest ple, els grups municipals proposen dotze mocions, de les quals quatre són institucionals. La sessió, que serà l'última del regidor de la CUP-PC Ramon Piqué, comença a les quatre de la tarda i a les vuit del vespre s'aturarà per donar pas al torn de l'audiència pública.

Punts d'àrees de govern
El regidor de la CUP-PC Ramon Piqué donarà compte de l'escrit de renúncia com a regidor. Per això, també s'haurà de votar el canvi parcial de representants als consells de barri, ja que fins ara Piqué era el president del consell de la Floresta. En aquest àmbit, també s'informarà dels acords i punts tractats als consells de barri i de la designació de representants de les entitats i associacions de veïns.

En Medi Ambient, es porta a aprovació l'adjudicació de la concessió de l'ús i explotació agropecuària de la finca de Can Monmany de Valldoreix i l'ordenança municipal de protecció i tinença responsable d'animals. L'àmbit de Cultura proposa la cessió d'ús temporal d'un local a l'Agrupament Escolta la Floresta.

L'àrea d'Urbanisme porta a debat les modificacions puntuals del Pla General Metropolità en els àmbits de Torre Negra de manera inicial, la provisional per a l'entorn de les Cases dels Mestres i la de l'àmbit del parc de Ramon Barnils per a la implantació d'equipaments.

L'àmbit d'Economia donarà compte dels informes de tresoreria de l'Ajuntament del primer trimestre del 2017, proposa l'aprovació dels preus públics d'aparcaments municipals vigilats per a la resta de l'any i porta l'acord del Pla Estratègic de Subvencions.

A més, en Progrés Social s'informarà de l'execució del 0,7% del pressupost municipal destinat a cooperació i solidaritat internacional del 2016 i l'àrea de Promoció Econòmica i Govern Obert proposa la resolució d'al·legacions i aprovació definitiva del Codi de Conducta dels membres electes i personal directiu.

Mocions institucionals
El ple donarà llum verda via mocions institucionals a l'elaboració d'un cens de solars sense edificar i edificis ruïnosos, a un protocol de conservació i rehabilitació de masies, a la protecció del bosc de Volpelleres i a la creació d'una Bústia Ètica de denúnicia de la corrupció i males pràctiques públiques.

Mocions dels grups muinicipals
- ICV-EUiA, el PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES presenten una moció en defensa de l’autonomia local davant els pressupostos generals de l'estat del 2017.

- La CUP-PC i ICV-EUiA proposen en nom de la Xarxa de Suport del Casal de Joves La Xesca un acord en suport a l’existència d’espais d’apoderament per al jovent de la ciutat
.

- El PP i Cs proposen adequar els senyals de trànsit a la normativa vigent
.

- El PDeCAT-Demòcrates i el PSC insten a elaborar la Llei de transició energètica que permeti les energies renovables desenvolupar-se adequadament i atorgui al sector un marc normatiu transparent i equilibrat.

- El PSC i el PDeCAT-Demòcrates presenten una moció per millorar el control de les contractacions i les condicions laborals.

- Cs planteja un acord per a la millora de la gestió del servei que presta l’empresa concessionària del pàrquing de Can Quitèria.

- Moció del regidor no adscrit Dimitri Defranc sobre la millora i cura de la fauna acompanyant de Sant Cugat, el seu pool genètic i salut de l’entorn.

- ERC-MES exigeix a Germà Gordó la renúncia al seu escó del Parlament de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.