Sant Cugat ajudarà els propietaris de masies per conservar aquests edificis


  • Comparteix:

Can Canyameres / Foto: Google Street View

Can Canyameres / Foto: Google Street View

Sant Cugat tindrà un programa d'ajudes a propietaris de masies que no poden afrontar el manteniment i la rehabilitació d'aquests edificis. És una mesura d'una moció institucional, a partir d'una proposta original del PP, que ha passat aquest dilluns pel ple.

ESCOLTA-HO

El programa d'ajudes haurà de recollir partides pressupostàries per finançar els projectes de rehabilitació que s'impulsin. Es preveu la possibilitat de vincular les rehabilitacions a plans d'ocupació per a persones a l'atur.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha explicat que cal impulsar un pla especial sobre aquestes edificacions.

Álvaro Benejam

El primer seria instar l'equip de govern a coordinar la tramitació del Pla Especial Urbanístic de Masies i Cases Rurals. També haurà d'articular un programa d'ajudes dels propietaris que no puguin fer front al manteniment.


La moció recull que es treballi l'opció d'incorporar particulars, entitats i institucions privades a la proposta. Una altra via de col·laboració serà la creació d'una campanya de mecenatge per al patrimoni local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.