El ple reclama una llei de transició energètica


  • Comparteix:

Plaques solars de l'Ajuntament / Foto: Localpres

Plaques solars de l'Ajuntament / Foto: Localpres

El ple ha aprovat una moció que reclama una llei de transició energètica que permeti a les energies renovables desenvolupar-se adequadament i atorgui al sector un marc normatiu transparent i equilibrat. El text presentat per l'equip de govern insta el govern espanyol a presentar a la Unió Europea el Pla d'Energia i Clima per al període 2020-2030 que possibiliti la reducció de gasos contaminants contribuint de manera activa a la lluita contra el canvi climàtic.

ESCOLTA-HO

La moció també manifesta el suport als petits productors fotovoltaics que s'han vist danyats per polítiques erràtiques dels diferents governs espanyols que han provocat un entorn d'inseguretat jurídica que els ha perjudicat fins gairebé la seva extinció'. El grup reclama, a més, que es compensi econòmicament els afectats dels errors produïts. Ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

Existeix una gran quantitat de petits productors fotovoltaics que van ser greument perjudicats i no tindran accés a instàncies internacionals. Es demana que es compensi.


Més enllà de la CUP-PC, que s'ha abstingut en els tres primers punts perquè parlen d'un pla de cara al 2020 a l'Estat espanyol, només hi ha votat en contra el PP. El portaveu, Álvaro Benejam, ha assenyalat que la política que ha fet el seu partit al govern ha estat per pagar la factura que havia deixat el govern socialista.

Álvaro Benejam

No es pot posar a un país a la ruïna per les energies renovables, perquè tindrem molta energia neta però un país en fallida, com va passar amb el govern Zapatero.


La moció també insta el govern espanyol a elaborar la llei de transició energètica, que permeti a les energies renovables desenvolupar-se adequadament i atorgui al sector un marc normatiu transparent i equilibrat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.