La futura Biblioteca Central Urbana genera debat entre l'equip de govern i l'oposició al ple


  • Comparteix:

El debat ha tingut lloc aquest dilluns al ple

El debat ha tingut lloc aquest dilluns al ple

La futura Biblioteca Central Urbana ha generat debat entre els grups polítics amb representació al ple. La majoria de l'oposició veu bé el projecte que en els propers anys es tirarà endavant al parc Ramon Barnils, però es mostra preocupada pel cost econòmic que suposarà, ara per ara pressupostat en nou milions. L'equip de govern l'ha defensat i ha explicat que l'endeutament actual del consistori està controlat i ben gestionat.

ESCOLTA-HO

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, s'ha mostrat favorable a la idea de tenir una biblioteca central però creu que s'hauria d'haver optat per una proposta menys ambiciosa i no fer-la al parc de Ramon Barnils perquè es deixarà la ciutat sense un punt exterior clau per a esdeveniments.

Núria Gibert

Ens agrada la idea d'una biblioteca central. Ens sembla que es podria haver optat per buscar un projecte una mica més auster. Al final governar és una qüestió de prioritats polítiques i abans de fer això faríem altres coses sense entrar en concrecions.


El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, s'ha mostrat contrari a la iniciativa perquè creu que no és necessària per la inversió que comportarà i per la zona on ha d'anar ubicada.

Aldo Ciprian

No volem deixar la ciutat sense un dels seus pulmons principals com és el parc de Ramon Barnils. No volem una ciutat on es prioritzi una biblioteca central quan a 50 metres ja n'hi ha una altra. Amb nou milions d'euros es poden fer altres coses i no volem que l'endeutament repercuteixi en el benestar dels ciutadans.


El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha donat ple suport al projecte i ha criticat les explicacions que altres grups utilitzen per posicionar-se en contra d'aquest futur equipament, en referència a Cs.

Èric Gómez

És legítim que alguns grups municipals no considerin necessari aquest projecte i no apostin per una biblioteca central a la ciutat. El que no creiem que sigui tan legítim és enganyar la ciutadania donant informació que saben del cert que no és veritat.


La portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, ha defensat la futura biblioteca, tot i que assegura que seran molt curosos en el desenvolupament del projecte.

Roser Casamitjana

Ja estava previst en el pla d'equipaments anterior i en forma part també del pla de biblioteques que té la Diputació de Barcelona. Dit això també volem dir que estarem amatents al desenvolupament del projecte, al seu impacte arquitectònic i visual, i al seu cost. Ens estranya que tothom parli dels nou milions com si això ja hagi d'anar a missa quan el projecte arquitectònic no està encara definit.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, creu que és un projecte 'il·lusionant', tot i que es mostra preocupat per l'endeutament que suposarà per a l'Ajuntament tirar endavant aquesta proposta.

Álvaro Benejam

És un projecte que és bastant il·lusionant. L'únic que ens preocupa és la suficiència econòmica i suposo que a l'equip de govern també, perquè hem de fer front a bastantes despeses en els propers anys.


El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Economia, Damià Calvet, ha defensat la futura biblioteca i ha assegurat que l'endeutament està 'ben controlat i gestionat per poder fer-la'.

Damià Calvet

De necessitats n'hi ha moltes. Com a equip de govern ens toca gestionar-les i que l'endeutament, que me n'alegro els preocupi, no superi allò permès per fer tot el que toca amb els calendaris que corresponen.


El ple municipal ha aprovat aquest dilluns la proposta de verificació de text refós de la modificació puntual del PGM a l'àmbit del parc Ramon Barnils per a la implantació d'aquest equipament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.