Entra en funcionament l'índex de referència de preus de lloguer


  • Comparteix:

La web permet fer la consulta

La web permet fer la consulta

La Generalitat ha posat aquest dimecres en marxa l'índex de referència de lloguer, un buscador a la xarxa amb el preu dels lloguers per municipis i característiques del pis. L'índex es basa en la informació de 200.000 contractes de lloguer de l'Incasol, inclou Sant Cugat i està disponible a Agenciahabitatge.gencat.cat/indexdelloguer. La mesura té l'objectiu de suavitzar els preus de lloguer.

El govern estudia bonificar el tram autonòmic de l'impost sobre la renda als propietaris d'habitatges que s'ajustin a l'índex de referència de preus de lloguer. La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, també ha suggerit que els 27 ajuntaments que participen en l'índex podrien incloure desgravacions en l'IBI que lloguin un habitatge per sota de l'índex de referència, 'un cop s'hagi certificat el bon funcionament' de l'indicador.

Meritxell Borràs

Es poden aplicar desgravacions a l'IRPF i a l'impost de societats. Hi ha la possibilitat que els ajuntaments puguin subvencionar l'IBI.


No hi haurà sancions per als propietaris que fixin lloguers per sobre de la mitjana. Tampoc no s'obligarà a reduir preus, com passa a altres ciutats europees.

Els 27 municipis que participen en l'índex concentren el 60% de la població de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.