L'estelada torna a onejar a Sant Cugat en uns terrenys privats a la carretera de Cerdanyola


  • Comparteix:

Les delegacions locals d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han hissat aquest divendres una estelada en uns terrenys privats a la carretera de Cerdanyola, a Can Solà, just a l'entrada a Sant Cugat per aquesta via. L'acció arriba després que l'Ajuntament despengés el febrer passat la bandera que hi havia a la plaça d'Octavià en compliment de la sentència del jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona. Prèviament, el consistori també es va veure obligat a retirar l'estelada que hi havia a la plaça de Lluís Millet.

El membre d'Òmnium Artur Royo ha recordat que, tot i l'ordre judicial, estava previst recuperar la bandera.

Artur Royo

El dia que la vam baixar ja vam dir que era un tema amb data de caducitat. Fins a l'1-O hem buscat un lloc privat per poder instal·lar-la.


El membre de l'ANC Jaume Angerri ha agraït als propietaris dels terrenys on s'ha hissat l'estelada la predisposició.

Jaume Angerri

És el compromís d'unes persones privades que van entendre que tenim dret al pensament, a l'opinió i a manifestar-nos pacíficament i democràtica.


L'estelada s'ha hissat al pati de la botiga Birbe a les 17 hores i 14 minuts, moment en què la quarantena d'assistents han cantat 'Els segadors'.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, present a l'acte, ha subratllat que 'en un país normal' aquest acte no hagués estat necessari i ha recordat que la bandera és un símbol que segueix la legalitat. També han participat a l'acte regidors del PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC i ERC-MES.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.