El PSC presenta una moció per 'protegir l'Ajuntament' del procés de convocatòria de l'1-O


  • Comparteix:

La moció es debatrà al ple d'aquest juliol a l'ajuntament

La moció es debatrà al ple d'aquest juliol a l'ajuntament

El PSC presentarà una moció al ple 'per protegir l'Ajuntament' en el procés de convocatòria del referèndum de l'1-O i buscar 'un acord per a la reforma constitucional'. El grup socialista, que comparteix equip de govern amb el PDeCAT-Demòcrates, remarca que 'no es pot celebrar un referèndum que no estigui emparat per la Constitució o per una llei d'acord amb la Constitució'. El text de la moció l'ha difós ERC-MES en un comunicat en què critica els socialistes.

El text sosté que no existeix 'una majoria social per iniciar un procés unilateral d'independència' i defensa que la majoria de la ciutadania sí que està per trobar 'una solució a través del diàleg, la negociació i el pacte' que passa, segons el PSC, per 'la construcció d'un estat federal'.

La moció afegeix que 'no hi ha democràcia ni estat de dret sense respectar la legalitat' i exigeix a la Generalitat que, si demana la col·laboració del consistori, 'ho faci de forma oficial i per escrit'. També s'hi proposa aprovar que se sol·liciti al secretari de l'Ajuntament un informe escrit i signat sobre la participació de l'administració local en el referèndum si és convocat.

El text que es debatrà també proposa 'protegir i informar el funcionariat de l'Ajuntament perquè no hagin de col·laborar de manera obligada, en l'exercici de les funcions públiques, amb cap iniciativa sense la cobertura legal establerta'.

El PSC no ha fet 'declaracions públiques' sobre la moció a l'espera de debatre'l 'als fòrums corresponents'. El grup municipal socialista es va abstenir en la moció de suport al Pacte Nacional pel Referèndum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.