El govern espanyol avisa als ajuntaments que no poden participar en el referèndum de l'1-O


  • Comparteix:

El president espanyol, Mariano Rajoy

El president espanyol, Mariano Rajoy

El govern espanyol ha enviat una carta als secretaris d'ajuntaments i interventors, responsables jurídics i econòmics dels municipis, per advertir-los que la futura convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre serà il·legal. L'executiu espanyol, segons els pronunciaments del Tribunal Constitucional (TC), diu que el referèndum incompleix la Constitució i l'Estatut. Per aquest motiu adverteix als funcionaris dels ajuntaments que les sentències del TC incideixen directament en l'exercici de les seves funcions. És una notícia avançada pel 324.

La carta està firmada pel secretari d'estat d'Administracions Territorials espanyol, Roberto Bermúdez de Castro, i s'ha enviat a tots els ajuntaments, a les diputacions catalanes i als 42 consells comarcals.

Segons el text, la Generalitat pretén traspassar als consistoris part de l'organització del referèndum amb la confecció del cens, la formació de meses i la utilització d'espais municipals com a col·legis electorals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.