La presa de possessió de Llorente com a regidora i la millora de l'accessibilitat a la Floresta, al ple de juliol


  • Comparteix:

El ple se celebra el tercer dilluns de cada mes

El ple se celebra el tercer dilluns de cada mes

El ple de Sant Cugat viurà avui la presa de possessió de Lourdes Llorente com a nova regidora de la CUP-PC en substitució de Ramon Piqué i el traspàs de tasques de la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, a Ramon Gutiérrez. La sessió, que arrencarà a les quatre de la tarda a la sala de plens, també servirà per donar el vistiplau a fer un estudi per retirar els pals de les instal·lacions de la Floresta que dificulten l'accessibilitat i per rebutjar la producció i venda d'armes als conflictes dels quals fugen les persones refugiades.

L'equip de govern posarà sobre la taula una proposta d'acord per actualitzar i revisar el Pla d'Actuació Municipal (PAM) i el manual d'actuació per incendis. A més, s'informarà del canvi de presidència al consell de barri de la Floresta on Núria Gibert prendrà el relleu a Ramon Piqué. També s'aprovarà la tarifació social a les activitats extraescolars municipals.

Mocions institucionals
El ple tirarà endavant un text per garantir el compliment de les mocions presentades i aprovades. També donarà llum verda a la priorització dels tràmits a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) a les persones que hi assisteixin acompanyades de nadons de fins a 24 mesos. Tots els partits donaran suport, a més, a la retirada de pals d'instal·lacions de serveis a la Floresta per millorar el pas dels veïns i l'accessibilitat.

Mocions dels partits
- La CUP-PC, el PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC defensaran un text del Centre Delàs d'Estudis per la Pau perquè Sant Cugat rebutgi la producció i venda d'armes que alimenten conflictes dels quals fugen les persones refugiades.

- ICV-EUiA, Cs i el PSC demanaran que el ple doni suport al manifest 'Millorar el sistema sanitari: enfortir l'atenció primària'.

- El PP i Cs sol·licitaran que el ple es posicioni en contra del referèndum sobre la independència de l'1-O. De la seva banda, el PSC defensarà un text per 'protegir' l'Ajuntament de cara a la consulta.

- Cs instarà la resta de partits que demanin que el pregoner de la Festa Major sigui elegit a través d'un procés participatiu.

- El PSC proposarà que l'Ajuntament demani més recursos als governs català i espanyol per lluitar contra la LGBTIfòbia.

- El PP demanarà l'aprovació d'una moció per elaborar un pla de mesures contra l'incivisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.