'Euroconvergents pel no' estan convençuts que guanyaran el congrés extraordinari


  • Comparteix:

La plataforma considera que la Constitució Europea no garanteix els drets de la llengua catalana

La plataforma considera que la Constitució Europea no garanteix els drets de la llengua catalana

'Euroconvergents pel no': aquest és el nom de la plataforma de militants de base de Convergència Democràtica de Catalunya que propugna el no al referèndum de la Constitució Europea per considerar que la futura Carta Magna no garanteix els drets de la llengua catalana. La plataforma, que compta amb una àmplia representació de càrrecs públics de Sant Cugat, té la intenció de desaparèixer un cop s'hagi celebrat el congrés extraordinari que ha de fer CDC per acordar una posició comuna sobre aquesta qüestió.

Amb la ferma convicció que el 'no' serà la opció guanyadora en el congrés extraordinari en el que CDC fixarà la seva posició respecte el referèndum de la Constitució Europea, s'ha presentat a Barcelona la plataforma 'Euroconvergents pel no'.

La plataforma, sorgida de militants de base del partit, es nega a que la formació nacionalista voti afirmativament a una Constitució Europea que no respecta els drets de la llengua catalana. En aquests termes s'ha expressat Jordi Puigneró, militant de Sant Cugat i membre de 'Euroconvergents pel no'.

Jordi Puigneró

Motius n'hi ha molts, el més important és que la nostra condició 'sine qua non' per replantejar-nos el no és que el català sigui reconegut a la Constitució Europea


A l'acte hi han assistit Mercè Conesa, tinent d'alcalde de Territori, i Marta Subirà, regidora de Comunicació i Serveis Generals. I és que la secció local de Convergència es mostra molt activa a l'hora de promoure el 'no' al proper referèndum. Tot i que això podria provocar alguna desavinença amb els seus socis a la federació nacionalista, ja que Unió Democràtica té pensat votar afirmativament, Puigneró considera que la divergència d'opinions en aquest tema no hauria de representar cap problema al sí del govern municipal.

Jordi Puigneró

Jo crec que no afectarà. Unió encara no ha fet aquest debat i estic convençut que dins del partit hi ha aquest sentiment, de fet Unió de Joves està pel no i per tant no crec que hi hagi una posició unitària


Puigneró ha aprofitat l'acte també per titllar de 'desencertades' les declaracions d'Ignasi Guardans, eurodiputat de CDC, en les que afirmava que votar no era situar-se a la mateixa alçada que l'ultradretà francès Jean Marie Le Pen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.