Rebuig del ple de Sant Cugat a la proposta del PSC per 'protegir l'Ajuntament' de l'1-O


  • Comparteix:

El debat ha tingut lloc al ple d'aquest dilluns / Foto: Arxiu

El debat ha tingut lloc al ple d'aquest dilluns / Foto: Arxiu

El ple de Sant Cugat ha rebutjat la moció del PSC per 'protegir l'Ajuntament' del procés de convocatòria de l'1-O. Hi han votat en contra el soci dels socialistes al govern, el PDeCAT-Demòcrates, i també la CUP-PC, ERC-MES i el regidor no adscrit. Cs i ICV-EUiA s'han abstingut mentre que el PP hi ha votat a favor.

ESCOLTA-HO

La moció a debat proposava 'protegir i informar el funcionariat de l'Ajuntament perquè no hagin de col·laborar de manera obligada, en l'exercici de les funcions públiques, amb cap iniciativa sense la cobertura legal establerta'. També explicitava que 'no hi ha democràcia ni estat de dret sense respectar la legalitat' i exigia a la Generalitat que, si demana la col·laboració del consistori, 'ho faci de forma oficial i per escrit'. Ho ha explicat el tinent d'alcalde i representant del PSC, Pere Soler.

Pere Soler

La possibilitat de referèndum no assoleix les garanties democràtiques exigides.


La CUP-PC ha criticat que a l'equip de govern de Sant Cugat hi hagi un regidor que no estigui a favor del referèndum. La portaveu cupaire, Núria Gibert, ho ha explicitat a la sessió.

Núria Gibert

Falten menys de 80 dies per al referèndum i hi ha un membre de l'equip de govern que està en contra de l'1-O.


El soci del PSC al govern, el grup de PDeCAT-Demòcrates, s'ha refermat en el suport al referèndum. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha respost als socialistes que l'1-O tindrà totes les garanties.

Carmela Fortuny

El referèndum haurà de tenir totes les garanties i hi haurà una llei que establirà el marc legal de l'1-O.


ERC hi ha votat en contra i ha mostrat el suport al referèndum. El PP ha donat suport a la moció del PSC perquè s'hi sentia còmode, malgrat que es feia referència a 'la plurinacionalitat de l'Estat'. Cs s'ha abstingut per aquesta referència i ICV-EUiA també ha optat per aquest posicionament perquè, entre d'altres motius, la moció oblida que el 80% dels catalans està a favor d'un referèndum.

El PSC ha aprofitat el darrer torn de paraula per criticar ERC-MES, que va difondre la moció socialista amb un comunicat en què lamentava el seu contingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.