L'aprovació d'un carril bici a Mas Gener topa amb l'oposició veïnal al consell de barri de Mira-sol


  • Comparteix:

La trobada ha tingut lloc al Casal de Mira-sol

La trobada ha tingut lloc al Casal de Mira-sol

El consell de barri de Mira-sol ha donat llum verda aquest dimecres als projectes del pressupost de la lliure disposició de 2017, entre ells la construcció d'un carril bici que unirà Mas Gener amb el centre del districte i que costarà 113.000 euros. La proposta -aprovada amb quatre vots a favor, tres en contra i les abstencions dels vocals polítics- ha tingut el rebuig del veïnat de Mas Gener, que considera que es tracta d'un projecte que no necessiten i que s'hauria de prioritzar altres actuacions, com la cobertura de la pista esportiva. La presidenta de l'òrgan participatiu, Carmela Fortuny, ha justificat que s'ha de fer aquesta despesa perquè, a indicació de l'interventor municipal, els diners de lliure disposició ja no es poden acumular si no es gasten.

Ha estat una sessió tensa i marcada per les picabaralles entre veïns, vocals i presidència. El president de l'Associació de Veïns de Mas Gener, Josep Lluís Lolo, ha lamentat que el consell d'entitats, que ha treballat la destinació del pressupost, no hagi tingut en compte la voluntat del veïnat del barri.

Josep Lluís Lolo

Reiterem la nostra disconformitat amb gastar 113.000 amb un carril bici que no necessitem i que no s'utilitzarà.


La lliure disposició de Mira-sol per enguany és de 80.000 euros, tot i que el pressupost per als projectes aprovats és de 157.724 euros. Això es deu a què s'hi afegeixen els diners dels últims quatre anys que no s'han gastat. En aquest sentit, la presidenta del consell de barri, Carmela Fortuny, ha explicat que aquest any s'ha d'assignar tot aquest romanent per indicació de l'interventor municipal, ja que si no es perd.

Carmela Fortuny

Ara intervenció ens dóna unes altres regles del joc: si els diners no estan assignats, els perdem.


Fins ara, s'han donat casos de finançament de projectes amb els diners que no s'havien gastat anteriorment. Precisament a Mira-sol, el 2015, 300.000 euros acumulats van reduir les contribucions especials veïnals en la urbanització de la Capella de Sant Joan. A les Planes, una partida de més de 422.000 euros ha rebaixat les quotes veïnals en la urbanització de Can Borrull. A la Floresta, el 2016, la suma dels diners dels dos anys anteriors, de 187.000 euros més una aportació extra del consistori, va ampliar el paviment a Mas Fortuny i instal·lar reixes a cunetes perilloses a la Muntanyesa Sud, entre d'altres.

Pel que fa a la cobertura de la pista esportiva de Mas Gener que reclama el veïnat, Fortuny ha explicat que el projecte ha quedat descartat perquè no es podia executar enguany. Tot i així, ha assegurat que aquesta millora arribarà arran d'un pla especial elaborat per l'Ajuntament i que es finançarà amb la lliure disposició de 2018.

L'aprovació dels projectes ha tingut el vot a favor dels vocals de les associacions de veïns de Can Mates i de Can Cabassa, del vicepresident del consell de barri, Xavier Barbany i del responsable de l'hort del casal. Hi han votat el contra els representants de Mas Gener, Sant Joan de Mira-sol i de Teatre Dxoc, l'exregidor i expresident del consell de barri Francesc Carol. Els vocals dels grups polítics, que han lamentat no haver pogut participar de les sessions del consell d'entitats, s'han abstingut i han lamentat el poc consens.

Cinc projectes per a la lliure disposició
- Millora dels punts sense enllumenat als jardins de Miquel Martí i Pol - 8.500 euros
- Millora de l'enllumenat al camí de l'estació de FGC a l'Hospital General de Catalunya - 22.000 euros
- Pintura mural i arranjament del terra al passeig del Roser, a tocar del camp de futbol - 10.000 euros
- Carril bici de Mas Gener a la zona del Casal, del Complex Esportiu i de l'Escola Catalunya - 113.000 euros
- Finalització de l'hort comunitari de Mira-sol - 4.224 euros

També ha quedat descartat destinar part del pressupost a instal·lar mampares acústiques contra el soroll a zones per on passa l'autopista, ja es tracta d'una competència del Ministeri espanyol de Foment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.