Ferran Villaseñor: 'O ens creiem els consells de barri o els suprimim'


  • Comparteix:

Ferran Villaseñor al ple municipal / Foto: Localpres

Ferran Villaseñor al ple municipal / Foto: Localpres

El president del consell de barri de Centre Est, Ferran Villaseñor, lamenta que l'estructura de l'Ajuntament no estigui preparada per rebre les propostes de l'òrgan participatiu i canalitzar-les, ja que assegura que no hi ha canals de comunicació previstos per a aquest efecte. En una entrevista a Cugat.cat, el també regidor d'ERC-MES ha posat en valor les cotes de participació que ha assolit el consell en el que va de mandat, amb 16 entitats adherides, després del 'desert de participació' del qual provenia.

El consell de barri de Centre Est, juntament amb el de la Floresta, té a la presidència un regidor de l'oposició. En aquest sentit, Villaseñor considera que el fet de no formar part de l'equip de govern pot entorpir el desenvolupament de projectes. A això li suma el trencament del pacte d'estabilitat pressupostària entre ERC-MES i l'equip de govern. Independenment d'aquesta circumstància, el president de l'òrgan participatiu considera que cal millorar els mecanismes de comunicació amb el consistori.

Ferran Villaseñor

Quan es traslladen propostes al govern municipal, aquí es queden. No hi ha un seguiment i no hi ha canals d'informació previstos. O ens creiem els consells de barri o els suprimim.


Villaseñor també reclama que es defineixin d'una manera més clara les atribucions de la presidència dels consells, que considera 'un tema difús'.

D'altra banda, el president de l'ens consultiu ha celebrat la bona entesa entre les entitats del districte per aprovar la destinació de la lliure disposició, dotada de 15.000 euros. Es tracta, però, d'un pressupost que Villaseñor veu insuficient per una població de gairebé 40.000 habitants. Per millorar el finançament dels projectes de barri, el regidor republicà creu que els consells de barri haurien de participar de forma activa en els pressupostos participatius.

Ferran Villaseñor

No hi ha hagut participació dels consells de barri als pressupostos participatius. Amb 15.000 euros de lliure disposició no fem res.


Pel que fa al pla de millora del barri de Sant Francesc-Monestir, el regidor d'ERC-MES ha insistit a lamentar que el pla de millora del barri del Monestir-Sant Francesc s'hagi endarrerit de forma 'exasperant' i que s'estigui tirant endavant una reforma a la plaça d'en Coll que, assegura, no desitja el veïnat. De fet, Villaseñor ha recordat 'l'inclompliment' per part de l'equip de govern de no haver efectuat la cobertura de les pistes de Sant Francesc. El president del consell de barri creu que el veïnat podria reclamar responsabilitats al respecte i subratlla que, des del consell de barri, 'no volen ser còmplices' d'enganyar la ciutadania.

En aquest sentit, Villaseñor ha criticat el procés de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola que ha engegat l'equip de govern. El regidor veu imprescindible donar solució a les dificultats per a l'aparcament i a les inquietuds derivades d'aquesta actuació abans de posar-la en marxa.

Ferran Villaseñor

No es pot fer la vianantització si no se soluciona el problema de l'aparcament i el tema comercial.


Villaseñor ha explicat que el grup de treball per modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) està caminant cap a la redistribució de les zones que configuren els consells de barri per millorar la seva efectivitat. El president de l'òrgan participatiu reclama, en aquest sentit, que 'imperi la lògica a nivell urbanístic'. A més, el regidor d'ERC-MES ha recordat que l'aprovació del nou reglament suposarà que els consells de barri podran presentar propostes als plens municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.