La Mesa de Forces Sobiranistes passa a ser la Mesa del Sí i incorpora partits sense representació plenària


  • Comparteix:

Entitats i partits a favor del 'sí' al referèndum de l'1-O

Entitats i partits a favor del 'sí' al referèndum de l'1-O

La Mesa de Forces Sobiranistes ha apostat per refundar-se com la Mesa del Sí, que permetrà la incorporació de partits sense representació al ple, com Solidaritat per la Independència (SI), i impulsarà 'actes unitaris' pel 'sí'. Es tracta d'una decisió que va comportar la setmana passada la sortida d'aquest grup d'ICV, agrupació que es considera 'exclosa' en defensar un espai unitari a favor del dret a decidir, més enllà del vot. En un comunicat, des de la Mesa s'explica que 'els representants d'ICV van manifestar que no creien ni en la convocatòria del referèndum ni en les seves garanties', en coherència amb allò manifestat a nivell nacional.

La Mesa del Sí, a la qual s'han unit recentment Procés Constituent i SI, té el suport del PDeCAT, Demòcrates de Catalunya, la CUP, ERC, MES i de les entitats ANC, Òmnium i AMI.

Arran de la sortida del grup, el portaveu d'ICV, Ramon Gutiérrez, va explicar que tant les campanyes pel 'sí' com pel 'no' són 'precipitades' i que cal mantenir un espai unitari de defensa del referèndum per 'fer front a una possible ofensiva' per part de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.