C. Sala, secretari general d'Habitatge: 'Hem d'assolir que Sant Cugat tingui 4.600 pisos socials més al 2032'


  • Comparteix:

Sala, abans de l'acte de Demòcrates

Sala, abans de l'acte de Demòcrates

El secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, ha explicat que els 152 municipis amb més demanda d'accés digne a l'habitatge, com Sant Cugat, hauran de tenir un 15% dels pisos dedicats a polítiques socials d'aquí a 15 anys. En un acte de Demòcrates celebrat aquest dilluns a la Casa de Cultura, Sala també ha conclòs que el govern i els ajuntaments tenen la missió de situar l'habitatge en 'la primera línia' de les polítiques públiques per evitar la gentrifricació.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades de l'entrevista

-'Hem de poder tornar a canviar el xip en habitatge i intentar que l'emergència social que ens arrossega des del 78 no ens porti a atendre exclusivament les famílies amb necessitats i dedicar temps a dissenyar les polítiques d'habitatge públiques adequades per evitar que això torni a succeir'.

-'A àmbit català es formaran 880.000 llars en els propers 15 anys. Hem d'analitzar la situació dels municipis amb més de demanda i assolir que el 15% dels habitatges siguin destinats a polítiques socials'.

-'A Sant Cugat hi haurà 33.000 habitatges d'aquí a 15 anys, dels quals 2.450 ja seran socials; per tant per aconseguir el 15% n'haurem de fer 4.600 més en els propers quinquennis'.

-'A Sant Cugat hi ha problema molt important que, sovint, es banalitza. Els preus de compra-venda són elevats i això fa que la rendibilitat del preu del lloguer no sigui exagerada, és la normal per al propietari que posa el seu patrimoni a lloguer. No podem carregar sobre els privats tot l'esforç en intentar evitar que els preus del lloguer es disparin'.

-'Amb la crisi hem perdut una oportunitat històrica d'ampliar el parc públic d'habitatge. La qüestió de l'habitatge s'ha de posar en la primera línia de les polítiques públiques com la salut o l'educacio'.

-'Qui haurà de treure pit per evitar la gentrifricació és l'administració pública en els propers anys'.

-'Hem de crear una Llei de Lloguer pròpia que esmeni els errors de l'actual legislació i que equilibri els drets i deures del propietari amb els del llogater. Viure de lloguer ha de ser una opció més que jo tinc per accedir a l'habitatge'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.